TV & Media

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι «Πρωταγωνιστές» στην Ουκρανία

Οι «σκόρπιες σημειώσεις» του δημοσιογράφου για όσα συμβαίνουν

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόσφυγες στην Ουκρανία - Μητέρα και παιδί
© instagram.com/stavrostheodorakis

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ανταποκρίσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», οι μαρτυρίες στα social media και οι εικόνες που αντικρίζει

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στην Ουκρανία για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές» καταγράφοντας τις δραματικές εξελίξεις και όσα συμβαίνουν. Από εκεί ανεβάζει στα social media συγκινητικές φωτογραφίες και μαρτυρίες από τους Ουκρανούς που μάχονται και προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο.

Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον ρωτήσαμε πού είναι και τι βλέπει.

«Είμαι σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με Ρουμανία. Γυναίκες και άντρες κυκλοφορούν με καλάσνικοφ και κίτρινα περιβραχιόνια. Απαγόρευση κυκλοφορίας μόλις πέσει ο ήλιος. Όλοι στα υπόγεια. Έχει εκατοντάδες πρόσφυγες από Κίεβο. Όσοι μπορούν πάνε στα σύνορα κάποιοι με τα πόδια. Κανείς άντρας όμως γιατί οι άντρες πρέπει να κάνε στο μέτωπο. Άρα γυναίκες σε απόγνωση. Με μωρά στην αγκαλιά και μια βαλίτσα πράγματα. Πολύ υποψιασμένοι με τους ξένους αλλά τελικά πολύ ευγενικοί. Όταν καταλάβουν ποιος είσαι κανείς δεν θέλει λεφτά. Όλα δωρεάν. Φαγητό, ύπνος, ταξί» εξήγησε στην ATHENS VOICE ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Πρόσφυγες στην Ουκρανία

«Αυτή είναι η μόνη εικόνα που βλέπεις - σε διάφορες παραλλαγές - στα σύνορα της Ουκρανίας με την Ρουμανία. Το παιδί ανοίγει το βήμα του για την νέα ζωή και η μητέρα ρίχνει μια τελευταία ματιά πίσω της. Εκεί που είναι ο άντρας της, οι γονείς της και όλα αυτά που μέχρι χθες ήταν η ζωή της» έγραψε χαρακτηριστικά σε μία από τις αναρτήσεις του στα social media ο Σταύρος Θεοδωράκης.


«Μεγαλώσαμε ακούγοντας για τις γυναίκες που στον πόλεμο έπλεκαν φανέλες για τους στρατιώτες. Στην Ουκρανία γνώρισα κορίτσια και αγόρια που όλη μέρα παράγουν με τα χέρια τους κάτι πάρα πολύ χρήσιμο για τους στρατιώτες τους. Όχι ρούχο. Το τι ακριβώς είναι θα το μάθετε στους Πρωταγωνιστές. Μόνο ευχηθείτε στην Ολεξάνδρα και τον Στεφάν να μην κοπιάζουν άδικα» σημειώνει σε μια άλλη.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ