TV & Media

Η Νάνσυ Παραδεισανού προχώρησε σε κρυοσυντήρηση ωαρίων

Το δώρο που έκανε στον εαυτό της την ημέρα των γενεθλίων της

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παρουσιάστρια Νάνσυ Παραδεισανού
Η παρουσιάστρια Νάνσυ Παραδεισανού © NDP

Η Νάνσυ Παραδεισανού έκανε κρυοσυντήρηση ωαρίων - Η ανάρτησή της για τη διαδικασία και το μήνυμά της προς όλες τις γυναίκες.

Η Νάνσυ Παραδεισανού αποφάσισε να προχωρήσει σε κρυοσυντήρη ωαρίων, κάνοντας ένα δώρο στον εαυτό της και έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς όλες εκείνες τις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες και ο χρόνος περνά χωρίς να έχουν βρει τον ιδανικό σύντροφο ή τις κατάλληλες συνθήκες για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. 

Η δημοσιογράφος του OPEN επέλεξε να προχωρήσει στη διαδικασία της κρυοσυντήρης ωαρίων την ημέρα των γενεθλίων της, κάνοντας δώρο στον εαυτό της «μία εναλλακτική». Η Νάνσυ Παραδεισανού με μία μακροσκελή της ανάρτηση στο Instagram θέλησε να μιλήσει για τη διαδικασία, ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί μία φωτογραφία από την ημέρα της ωοληψίας. 

Νάνσυ Παραδεισανού-Κρυοσυντήρη ωαρίων: Αποφάσισα να πάρω την αναπαραγωγική μου υγεία σοβαρά

«Αποφάσισα να πάρω τον εαυτό μου, την προσωπική μου ζωή και την αναπαραγωγική μου υγεία στα σοβαρά και να κάνω αυτό το βήμα», γράφει στην ανάρτησή της στο Instagram η Νάνσυ Παραδεισανού. 

Ολόκληρη η ανάρτησή της

«Στα φετινά μου γενέθλια, έδωσα στον εαυτό μου ένα από τα πολυτιμότερα δώρα - ορόσημο για την αναπαραγωγική μου κατάσταση: την εναλλακτική. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο. Αποφάσισα να πάρω τον εαυτό μου, την προσωπική μου ζωή και την αναπαραγωγική μου υγεία στα σοβαρά και να κάνω αυτό το βήμα. Την κρυοσυντήρηση ωαρίων. Η ιατρική είναι επιστήμη κι έχει αναλάβει να δίνει εναλλακτικές στα ανθρώπινα προβλήματα. Κι αυτή είναι μια από τις εναλλακτικές που επιλέγω για μένα. Δε θέλω ευκαιρίες, θέλω εναλλακτικές. Μ’ ενδιαφέρει η προοπτική της ζωής μου κι εννοείται πως είναι ευθύνη να παίρνω αποφάσεις που θα επηρεάσουν τον άνθρωπο της ζωής μου. Έχω σκεφτεί πολύ σε βάθος χρόνου, τι είναι αυτό που θα με ωφελήσει μακροπρόθεσμα. Να σκεφτώ πολύ ποιος θέλω να είναι και ποιος θα είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Να αντιμετωπίσω το μέλλον μου με υπευθυνότητα. Οι αλλαγές που κάνω πάντα, είναι μελετημένες, γιατί θέλω να έχω εναλλακτικές. Ό,τι έχετε δει από μένα δεν είναι καιροσκοπικό, αντιθέτως. Όλη η πορεία μου είναι έτσι μέχρι τώρα και το ξέρετε. Σήμερα λοιπόν, σβήνω το παρελθόν και αρχίζω ξανά. Με χαρά, ενθουσιασμό κι αγάπη. Πρώτα απ’ όλα προς τον εαυτό μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της υπέροχης κλινικής @assistingnature_ivf και το γιατρό μου Δρ. Ευάγγελο Παπανικολάου για τα θαύματα που έκαναν σε μένα όπως και σε χιλιάδες άλλες γυναίκες, την ψυχολόγο μου @lara_soues για την ενθάρρυνση και βέβαια την οικογένεια και τους φίλους μου για τη στήριξη αυτούς τους δυο μήνες που τους ανακοίνωσα την απόφαση μου. Σας στέλνω όλη μου την αγάπη. ❣️ #κρυοσυντήρηση_ωαρίων #assistingnature (αυτή η φωτογραφία είναι η τελευταία που έβγαλα το βράδυ της Κυριακής, πριν κάνω τα ελάχιστα βήματα για να μπω στην αίθουσα για τη διαδικασία της ωοληψίας)». 

 

Νάνσυ Παραδεισανού, Κατερίνα Καινούργιου, Ανθή Σαλαγκούδη: Η εξομολόγηση για την κρυοσυντήρηση ωαρίων

Η Νάνσυ Παραδεισανού είναι η τρίτη παρουσιάστρια που επέλεξε να δημοσιοποιήσει ότι προχώρησε σε κρυοσυντήρηση ωαρίων.

Η Ανθή Σαλαγκούδη είχε μιλήσει για τη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων. «Υπήρξε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάψυξη ωάριων που έκανα και δημοσιοποίησα.  Η κατάψυξη ωάριων δεν είναι η πιο εύκολη δοκιμασία, διάβασα το βιβλίο της Ελεονώρας και ένιωσα μια ταύτιση μαζί της. Χαίρομαι πολύ που μπήκα στη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων. Δεν είχα έρθει κοντά σε αυτό που λεμέ ιδανικός σύντροφος, θα ήταν άλλη η κατάληξη και όχι η κρυοσυντήρηση ωαρίων. Έχω πάντα σύμμαχο την οικογένεια μου. Ακόμα δεν μου έχει γεννηθεί η επιθυμία να γινώ μητέρα. Μπορεί να υιοθετήσω παιδί, μπορεί να θελήσω να κάνω παιδί κάποια στιγμή. Έχω υπάρξει 3 χρονιά μόνη, χωρίς σχέση».

 

 

Η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε και εκείνη για τη διαδικασία κρυοσυντήρης ωαρίων. «Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Νιώθω χαρούμενη κ ευγνώμων για την απόφαση που πήρα μιας κ χθες ολοκλήρωσα τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων…
Να ξεκαθαρίσω κάτι: Οι γυναίκες επιλέγουμε αν και πότε θα γίνουμε μητέρες…και κάθε γυναίκα ορίζει το σώμα κ την ψυχή της όπως εκείνη θέλει …ανήκω όμως στην κατηγορία των γυναικών που ιδανικά θα ήθελα ν αποκτήσω μελλοντικά παιδάκι... Η διαδικασία είναι ιατρικά απλή κ νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει γι αυτό !για να είμαι ειλικρινής το πιο δύσκολο, στην όλη διαδικασία είναι το ψυχολογικό κομμάτι... Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται (εν έτη 2022) επειδή έφτασε στα 37 κ δεν έχει κάνει παιδί.
Έτσι λοιπόν κ γω …λίγο πριν κλείσω τα 37 μπήκα σ αυτή τη διαδικασία… για να σταματήσει να με αγχώνει κατα κάποιο τρόπο το βιολογικό μου ρολόι κι αφετέρου για να μην ανησυχώ..
Γυναίκες με απαιτητική καριέρα, θέματα υγείας κ άλλους προσωπικούς λόγους αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.
Σ' αυτό το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό να έχετε δίπλα σας επιστήμονες που να νιώθετε ασφάλεια …επέλεξα τον υπέροχο @stefanoschandakas 🤍
(είναι ο προσωπικός μου γυναικολόγος εδώ κ
18 χρόνια …) κ ένα περιβάλλον που με κάνει να νιώθω σιγουριά, ασφάλεια και εμπιστοσύνη @hygeiaivfembryogenesis
Θέλω να πω σε κάθε γυναίκα, που θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει μητέρα και σκέφτεται την κατάψυξη ωαρίων, να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να πάρει την απόφαση της χωρίς να νιώθει καμία ντροπή…!
Σύντομα θ ανεβάσω stories για να σας λυθούν κ άλλες απορίες (μιας κ έχω εκατοντάδες μηνύματα από εσάς)
κ τονίζω πως οι λόγοι που κάνω αυτό το post ΔΕΝ είναι διαφημιστικοί!
Το κάνω για όποια από εσάς πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει…🙏🏻♥️
Κορίτσια μου …σε όλες τις γυναίκες που για τον οποιονδήποτε λόγο θέλουν ή πρέπει να αναβάλουν τη μητρότητα, να το κάνουν. Είναι δικαίωμά τους, είναι επιλογή τους.

Εγω νιώθω πως έκανα στον εαυτό μου το μεγαλύτερο δώρο!!!
Κ από δω κ πέρα όλα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι ονειρεύομαι…», έγραψε η Κατερίνα Καινούργιου. 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ