TV & Media

Χρήστος Μάστορας: «Δεν βίωσα ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα»

Ο τραγουδιστής μίλησε για την καταγωγή του από τη Βόρεια Ήπειρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χρήστος Μάστορας ήρθε από τη Βόρεια Ήπειρο με την οικογένειά του τη δεκαετία του '90
Ο Χρήστος Μάστορας ήρθε από τη Βόρεια Ήπειρο με την οικογένειά του τη δεκαετία του '90 @xmastoras/Instagram

Ο Χρήστος Μάστορας αναφέρθηκε στην υποδοχή που είχαν οι Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα και την εικόνα που καλλιεργήθηκε σταδιακά για τους Αλβανούς.

Ο Χρήστος Μάστορας άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για το πώς υποδέχτηκαν οι Έλληνες τους Βορειοηπειρώτες. Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 o Χρήστος Μάστορας αναφέρθηκε στην υποδοχή που είχε ο ίδιος και η οικογένειά του, όταν ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90' από τη Βόρεια Ήπειρο.

«Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτήν την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. "Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες", έλεγαν» τόνισε.

Και συνέχισε, επισημαίνοντας: «Σιγά σιγά καλλιεργήθηκε στα media ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα, καθώς και Βορειοηπειρώτες».

Ο Χρήστος Μάστορας για την καταγωγή του από τη Βόρεια Ήπειρο - Το μήνυμά του

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Χρήστος Μάστορας πρόσθεσε: «Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση».

«Έγινε μια παραχάραξη της ιστορίας. Νιώθω περήφανος για αυτό που μου έχει προσφέρει αυτή η δυσκολία που πέρασαν οι πρόγονοι μου εκεί. Μου πρόσφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μου ανοίγει πόρτες και δρόμους στη ζωή μου» κατέληξε ο Χρήστος Μάστορας, μιλώντας για την καταγωγή του από τη Βόρεια Ήπειρο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ