TV & Media

Χόλιγουντ, ρεμάλια και ενδοοικογενειακή βία

100 και πλέον αστέρια του Χόλιγουντ έχουν συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 μέχρι σήμερα

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chris Brown, Rihanna
© Christopher Polk/Getty Images for NARAS

Αστέρες του Χόλιγουντ που έχουν κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία: Από τον Johny Depp και τον Mel Gibson στους Οzzy Osbourne, Μickey Rourke και Axl Rose

Ο Johny Depp είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για βίαιες σκηνές με την Kate Moss, αλλά η σκηνή με την Amber Heard έφτασε στο δικαστήριο. Ο 57χρονος Depp κατηγορήθηκε ότι έσπασε ένα iPhone στο πρόσωπό της σε καβγά στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες το 2016.

Amber Heard, Johny Depp
Amber Heard, Johny Depp © EPA/WILL OLIVER

To 2010 o Mel Gibson παραδέχτηκε ότι έδειρε την τότε γυναίκα του Oksana Grigorieva επειδή «ήταν μεθυσμένος».

Oksana Grigorieva
Η Oksana Grigorieva στο δικαστήριο για τη δικαστική της διαμάχη με τον Mel Gibson © EPA/KEVORK DJANSEZIAN/POOL

To 1987 Sean Penn συνελήφθη για σωματική βία εναντίον της Madonna. Είχε προηγηθεί γρονθοκόπημα φωτογράφου για το οποίο καταδικάστηκε σε 33 μέρες κράτηση. Μετά το επεισόδιο, η Madonna έκανε αίτηση διαζυγίου.

To 2009 o Chris Brown συνελήφθη γιατί ξυλοκόπησε τη Rihanna λίγο πριν από την τελετή απονομής των Emmy. O 31χρονος performer από τη Βιρτζίνια έχει ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και επετέθη ακόμα και σε θαυμαστή του που του ζήτησε να βγάλουν selfie.

Chris Brown

O Νicolas Cage συνελήφθη το 2011 για βία εναντίον της συζύγου του Alice Kim την οποία έσπρωχνε έξω από ένα τατουατζίδικο στο Λος Άντζελες, ενώ στη συνέχεια βάλθηκε να κλοτσάει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο Charlie Sheen προσπάθησε να στραγγαλίσει τη σύζυγό του, Brooke Mueller, το 2009. Το 1996 είχε παραδεχτεί την ενοχή του για βίαιη συμπεριφορά κατά της τότε γυναίκας του Donna Peele με την οποία έμεινε παντρεμένος επί πέντε μήνες.

Ο Stevel Seagal κατηγορήθηκε ότι μετέφερε τη βία των ταινιών του στο σπίτι. Η γυναίκα του από το 1987 μέχρι το 1996, Kelly LeBrock -γνωστή από την ταινία «Η γυναίκα με τα κόκκινα- ζήτησε διαζύγιο κατηγορώντας τον για κακοποίηση.

Ο Οzzy Osbourne συνελήφθη για επίθεση στη γυναίκα του, Sharon, το 1989, επτά χρόνια μετά τον γάμο τους. Την ίδια εποχή ο frontman των Black Sabbath είχε συλληφθεί για διάρρηξη και ούρηση υπό τα όμματα του πλήθους.

Οzzy Osbourne, Sharon Osbourne
Οzzy Osbourne, Sharon Osbourne © EPA/PAUL BUCK

Το 1994 ο Μickey Rourke συνελήφθη γιατί χτύπησε τη σύζυγό του, το μοντέλο Carré Otis, με την οποία έμεινε παντρεμένος μέχρι το 1998.

Ο βασιλιάς της σόουλ, James Brown, είχε συλληφθεί πολλές φορές: επανειλημμένως το 1995 για ενδοοικογενειακή βία -ήταν τότε παντρεμένος με την Adrienne Lois Rodriguez (η οποία πέθανε το 1996)- και στη συνέχεια το 2004 όταν ήταν παντρεμένος με την 35 χρόνια νεότερή του Tomi Rae Hynie.

Ο Chris Slater που είχε προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ συνελήφθη το 1997 για βία εναντίον της φίλης του Michelle Jonas. Ο τότε 29χρονος ηθοποιός γρονθοκόπησε και τον αστυνομικό που ήρθε να τον συλλάβει. Έμεινε στη φυλακή 59 ημέρες.

Ο βετεράνος ηθοποιός James Caan συνελήφθη το 1980 για βία κατά τη δεύτερης γυναίκας του, Sheila Marie Ryan. Λίγα χρόνια αργότερα ο James Caan συνελήφθη και πάλι διότι απείλησε με πιστόλι έναν ράπερ.

James Caan
Ο Αμερικανός ηθοποιός James Caan © EPA/WARREN TODA

Ο Dudley Moore με το αθώο πρόσωπο συνελήφθη το 1994 για βία εναντίον της 30 χρόνια νεότερής του Nicole Rothschild, την οποία αργότερα παντρεύτηκε. Ήταν η τέταρτη γυναίκα του με την οποία χώρισε τελικά με επεισοδιακό τρόπο απαγορεύοντάς της να παραστεί στην κηδεία του.

Ο Axl Rose των Guns N’Roses μήνυσε τη γυναίκα του Stephanie Seymour για ενδοοικογενειακή βία, πράγμα που έκανε κι εκείνη. Η υπόθεση έκλεισε όταν ο Rose κατέβαλε στη Seymour αποζημίωση 400.000 δολαρίων.

Το 2004 ο Josh Brolin συνελήφθη όταν η τότε σύζυγός του, Diane Lane, κάλεσε την αστυνομία, αλλά στη συνέχεια η Lane δήλωσε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση. Χώρισαν το 2013.

Josh Brolin, Diane Lane
Diane Lane, Josh Brolin EPA/PAUL BUCK

Ο John Singleton, που πέθανε το 2019 σε ηλικία μόλις 51 ετών, γνωστός μεταξύ άλλων από την ταινία Boyz N the Hood, βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον νόμο μετά από βίαιο τσακωμό με τη φίλη του Mitzi Andrews το 1999.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ