TV & Media

Ο Guardian επανόρθωσε το δημοσίευμά του για τον Θάνο Δημάδη

«Ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί για αξίωση αποζημίωσης και στην Ελλάδα» διαμηνύει ο Θ. Δημάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thanos-dimadis.jpg
Θάνος Δημάδης

Ο Guardian προχώρησε σε επανόρθωση δημοσιεύματος που αφορούσε τον Θάνο Δημάδη - Τι ανέφερε ψευδώς το δημοσίευμα

Σε μία κίνηση επανόρθωσης και αναγνώρισης της διαστρέβλωσης της αλήθειας από την αρθρογράφο Carrey Gillam, προέβη ο Guardian.

Η επανόρθωση αφορά σε άρθρο που δεν αποτελούσε πρωτογενές ρεπορτάζ του Guardian, αλλά αντίθετα ήταν άρθρο που είχε φιλοξενήσει ο Guardian στην ιστοσελίδα του ως ένα από τα πολλά άρθρα που φιλοξενεί κατά καιρούς, από διάφορους contributors, όπως η κυρία Gillam.

Η επανόρθωση του Guardian αφορά στο άρθρο το οποίο ψευδώς ισχυριζόταν ότι ο Θάνος Δημάδης, ως εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ξένου Τύπου βρισκόταν δήθεν σε κάποια υπόγεια συνεργασία με την εταιρεία Bayer για την αύξηση της επιρροής της εταιρείας στην συγκεκριμένη δημοσιογραφική ένωση. Με καθυστέρηση ενός χρόνου, ο Guardian αναγκάστηκε να επανορθώσει και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να παραδεχθεί ότι στο συγκεκριμένο άρθρο υπήρχε απόκρυψη της αλήθειας.

guardian.jpg

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε από την δήλωση της επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξένου Τύπου, Nancy Prager-Kamel την οποία η contributor του Guardian είχε τότε αρνηθεί να συμπεριλάβει στο άρθρο της.

Αποτέλεσμα αυτής της απόκρυψης ήταν να χρειαστεί η παρέμβαση του ίδιου του Guardian προκειμένου να συμπεριληφθεί η δήλωση της της επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξένου Τύπου Nancy Prager-Kamel με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας. Σύμφωνα με την επανόρθωση του Guardian, όλα τα προνόμια προς τους χορηγούς συμπεριλαμβανομένης και της Bayer που προσέφερε ο Θάνος Δημάδης, είχαν εγκριθεί από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κέντρου Τύπου για το οποίο ο Θάνος Δημάδης εργαζόταν. Η άρνηση της contributor του Gillam να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια είχε στόχο να εμφανίσει τον Θάνο Δημάδη ότι βρίσκεται σε κάποια δήθεν υπόγεια συναλλαγή με την εταιρεία Bayer.

Ο Guardian προέβη σε επανόρθωση και για μία σειρά άλλων ισχυρισμών που περιλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο άρθρο. Συγκεκριμένα, ο Guardian προέβη στην διαγραφή των ψευδών ισχυρισμών του άρθρου ότι δήθεν ο Θάνος Δημάδης είχε προβεί σε διαγραφή e-mails από το επίσημο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διατηρούσε όσο διάστημα εργαζόταν για το Ίδρυμα Ξένου Τύπου.

Επιπροσθέτως, ο Guardian επανόρθωσε και ως προς την ιδιότητα του Θάνου Δημάδη κατά την περίοδο που εργαζόταν για την συλλογή χορηγιών για την Ένωση Ξένου Τύπου. Ο Guardian διευκρίνισε ότι στο διάστημα αυτό ο Θάνος Δημάδης δεν εργαζόταν ως δημοσιογράφος αλλά είχε μόνο την εμπειρία του πρώην ξένου ανταποκριτή.

Όπως έκανε γνωστό ο Θάνος Δημάδης μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter, η επανόρθωση του Γκάρντιαν επήλθε έπειτα από παρέμβαση των δικηγόρων του στην Αμερική, ενώ πρόσθεσε πως ο «δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί»

 

dimadis.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ