- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νίκος Μάνεσης υπέβαλε την παραίτησή του
Το ΕΣΡ κάλεσε το κανάλι σε ακρόαση για μετάδοση ψευδών γεγονότων
Μετά τη συγνώμη για την προβολή ψευδών γεγονότων ο Νίκος Μάνεσης δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του.
Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Μάνεσης απολογήθηκε και ανέλαβε την ευθύνη για το παραπλανητικό βίντεο που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή από την εκπομπή του, ενώ σύμφωνα με δήλωσή του στο protothema.gr αποκάλυψε πως έχει υποβάλει την παραίτησή του από το κανάλι του Alpha.
Επιπλέον το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει καλέσει το κανάλι σε ακρόαση για τη μετάδοση ψευδών ειδήσεων στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» την περασμένη Κυριακή. Στην εκπομπή μεταδόθηκε βίντεο για το προσφυγικό με πλάνα του 2015.
Ο Νίκος Μάνεσης δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει προσωπικά τις κυρώσεις που θα επιβάλουν στο κανάλι τα μέλη του ΕΣΡ. Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου.
Ο ίδιος εξήγησε για το περιστατικό: «Περιστατικά σαν αυτό έχουν συμβεί δεκάδες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι από τα περιστατικά τα οποία συμβαίνουν αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Όπως φαίνεται και στην εκπομπή ήμουν στον αέρα, δεν είχα άποψη για τα πλάνα τα οποία προβλήθηκαν σαν να είναι καινούργια και προχώρησα ατυχώς στην περιγραφή των πλάνων, όπως συνήθως γίνεται στην ελληνική τηλεόραση. Ως προϊστάμενος της εκπομπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όποιου ή όποιας το έπραξε», είπε ο παρουσιαστής. Πρόσθεσε ότι την ομάδα του την έχει επιλέξει ο ίδιος και κάθε λάθος βαραίνει τον ίδιο, ενώ εξήγησε ότι το λάθος έγινε πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπομπή, κάτι που χαρακτήρισε ατυχία. «Έγινε σωρεία σφαλμάτων» πρόσθεσε ο Νίκος Μάνεσης ενώ εξήγησε πώς έγινε το περιστατικό: «Τηλεθεατής έστειλε το link και μας είπε δείτε τις εικόνες έχουν ενδιαφέρον. Ανοίγουμε το link το οποίο μας παραπέμπει σε πολύ γνωστό site της Θεσσαλονίκης. Όντως υπάρχουν οι εικόνες αλλά κανείς δεν ανιχνεύει την ημερομηνία. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν το ότι δεν ενημερώθηκε η αρχισυντάκτρια. Το τρίτο ήταν ότι πατήθηκε το play και έπαιξαν τα πλάνα στον αέρα. Η ευθύνη η δική μου είναι τεράστια γιατί θα έπρεπε να χιλιοτσεκάρω τα πλάνα που βγαίνουν στον αέρα. Δεν μπορεί να πατάει ο οποιοσδήποτε ένα play και να παίζουν πλάνα στον αέρα».
«Στα 37 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι δική μου, η ομάδα είναι επιλογή μου και δεν κατάλαβα ότι τα πλάνα ήταν από το 2015. Είμαι υποχρεωμένος, εκτός από το να ζητήσω συγγνώμη, να αναλάβω και όλες τις κυρώσεις. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι του Alpha», τόνισε ο δημοσιογράφος που υπέβαλε την παραίτησή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετική θέση στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού
Η ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή της στο θέατρο στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.