TV & Media

Νάταλι Πόρτμαν: Το φόρεμα-διαμαρτυρία για τον σνομπισμό των Όσκαρ

«Κέντησε» πάνω σε δημιουργία του οίκου Dior όλες τις γυναίκες που δε βραβεύονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νάταλι Πόρτμαν στα Όσκαρ
Η Νάταλι Πόρτμαν στα Όσκαρ / © EPA/DAVID SWANSON

Η πιο φεμινιστική εμφάνιση - διαμαρτυρία των φετινών Όσκαρ ανήκει στη Νάταλι Πόρτμαν.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Νάταλι Πόρτμαν έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χάλι της 92ης τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Μια εμφάνιση που συζητήθηκε γιατί ήταν φεμινιστική και ανέδειξε τον σνομπισμό της κριτικής επιτροπής απέναντι στις γυναίκες δημιουργούς της 7ης Τέχνης.

Πάνω σε φόρεμα δημιουργίας του οίκου Dior η Νάταλι Πόρτμαν κέντησε τα ονόματα των γυναικών σκηνοθέτιδων που δεν έλαβαν υποψηφιότητα φέτος.

Η δημοσιογράφος των Los Angeles Times, Έιμι Κάουφμαν, ήταν εκείνη που τη ρώτησε να εξηγήσει την κίνησή της. Όπως είπε η ηθοποιός, στο φόρεμά της είχε τα ονόματα των Lulu Wang, Greta Gerwig, Lorene Scafaria, Marielle Heller και Mari Diop και άλλων.

«Ήθελα να τιμήσω τις γυναίκες που δεν είχαν αναγνωριστεί για το απίστευτο έργο τους φέτος, με ένα απλό τρόπο», εξήγησε η Νάταλι Πόρτμαν.

Για άλλη μια χρονιά όλοι οι υποψήφιοι για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας ήταν άνδρες και ήταν οι Μάρτιν Σκορσέζε για τον «Ιρλανδό», ο Τοντ Φίλιπς για το «Τζόκερ», ο Σαμ Μέντες για το «1917» και ο Νοτιοκορεάτης νικητής της βραδιάς Μπονγκ Τζουν Χο για τα «Παράσιτα».

22262208.jpg
Το φόρεμα της Νάταλι Πόρτμαν / © EPA/DAVID SWANSON

22262679.jpg
Η Νάταλι Πόρτμαν στο κόκκινο χαλί / © EPA/DAVID SWANSON

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ