TV & Media

Ο Μάθιου Χίλι των 1975 υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων στο Ντουμπάι με ένα φιλί

«Εάν είσαι γκέι, σε αγαπάω και ο Θεός σε αγαπάει»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-1138222442.jpg
Matthew Healy © Emma McIntyre/Getty Images for Coachella/Ideal Image

Ο τραγουδιστής των The 1975 διαμαρτύρεται κατά των νόμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τους ΛΟΑΤΚΙ φιλώντας έναν φαν στην τελευταία τους συναυλία

Ο Μάθιου Χίλι του συγκροτήματος The 1975 δεν έχει διστάσει σε πολλές περιπτώσεις να δηλώσει ξεκάθαρα την θέση του απέναντι σε σοβαρά, αλλά και αμφιλεγόμενα, κοινωνικά ζητήματα τόσο λεκτικά, όσο και έμπρακτα. Έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που του δίνει η διασημότητά του, για να πολεμήσει ό,τι ο ίδιος θεωρεί αδικία, είτε πρόκειται για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, είτε για τον μισογυνισμό της μουσικής βιομηχανίας, είτε για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Τα τελευταία φρόντισε να προβάλει και στις 14 Αυγούστου, στη συναυλία του συγκροτήματος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι. Η χώρα έχει πολύ αυστηρούς νόμους κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με ποινές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 10 χρόνια φυλάκισης, ενώ το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει βγάλει προειδοποιητικές ανακοινώσεις, για να ενημερώσει τα ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια ότι η ένδειξη και της παραμικρής τρυφερότητας στους δρόμους των ΗΑΕ μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψή τους από τις αρχές. 

Ωστόσο, ούτε οι νόμοι, ούτε οι προειδοποιήσεις κατάφεραν να εμποδίσουν τον Χίλι. Αρχικά, ο τραγουδιστής μιλώντας στο κοινό και έχοντας για φόντο ένα ουράνιο τόξο στην μεγάλη οθόνη, ανέφερε: «Εάν είσαι γκέι, σε αγαπάω και ο Θεός σε αγαπάει». Λίγο αργότερα ένας φαν του φώναξε πως θέλει να τον παντρευτεί και εκείνος τον πλησίασε για να τον αγκαλιάσει και μετά να τον φιλήσει στο στόμα, ενώ φώναξε στο κοινό ότι όλοι είμαστε άνθρωποι. 



Ένα βίντεο με το φιλί είχε αναρτηθεί στα social media, αλλά μετά από λίγο κατέβηκε, αφότου πολλοί επισήμαναν ότι αν ο φαν ζει στο Ντουμπάι μπορεί να ταυτοποιηθεί από το βίντεο και να αντιμετωπίσει προβλήματα με τις εγχώριες αρχές. Ωστόσο, ο Χίλι έγραψε στο Twitter του μερικές ώρες μετά το τέλος της συναυλίας: «Σε ευχαριστώ Ντουμπάι, ήσουν καταπληκτικό. Δεν νομίζω ότι θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε λόγω της «συμπεριφοράς» μου αλλά να ξέρετε ότι σας αγαπώ και ότι δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικά αν είχα ξανά την ευκαιρία. Ποιος ξέρει, όμως; Ίσως με αφήσουν να επιστρέψω. Θα περιμένουμε και θα δούμε».    

[[{"fid":"694508","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ