TV & Media

WTF? Τρεις ελληνικές εφημερίδες με το ίδιο εξώφυλλο!

Εκλεκτικές συγγένειες στον ελληνικό Τύπο...

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
d27o75wx4aavd98.jpg

Ρίχνοντας μια ματιά στα εξώφυλλα των κυριακάτικων εφημερίδων, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Απόβαση στα Σκόπια η μία, Απόβαση στα Σκόπια η άλλη, Απόβαση στα Σκόπια ακόμα μία!

image.jpg

image_2.jpg

image_1.jpg

Είναι κάτι που (όσο θυμάμαι) δεν έχω ξαναδεί. Τρεις εφημερίδες μαζί, την ίδια μέρα, με τον ίδιο τίτλο στη αρχική σελίδα! Μου φαίνεται απίθανο να είναι σύμπτωση – αν και και αφήνω μια πόρτα να είναι τυχαίο καθώς καμιά φορά η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Πόσο πιθανό είναι τρεις διευθυντές (ή αρχισυντάκτες) να είχαν την ίδια σκέψη και ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή; Αν κάτι έχουν κοινό οι τρεις εφημερίδες είναι η φιλική (έως πολύ φιλική) στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η προπαγάνδα είναι ένα ισχυρό όπλο σχεδόν κάθε κόμματος και κυβέρνησης, σε όλο τον πλανήτη εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Αλλά εδώ (αν πρόκειται για προπαγάνδα) κάτι έχει πάει τελείως λάθος. Σκοπός της προπαγάνδας είναι να μην την αντιλαμβάνεσαι. Και εδώ αυτό δεν συμβαίνει και προκαλεί εντύπωση, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν αποδείξει πολλές φορές την «εκπληκτική» δουλειά που κάνουν σε αυτόν το τομέα. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αρρώστια του Τύπου στη χώρα μας. Θα μου πείτε, είναι το μόνο που πάει λάθος; Όχι, δεν είναι, αλλά ο Τύπος είτε το θέλουμε είτε όχι παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Στο κομβικό σημείο που βρισκόμαστε, το τελευταίο που χρειάζεται είναι ακόμα περισσότερα κατευθυνόμενα έντυπα. Το χρωστούν οι ιδιοκτήτες τους στους πολίτες και στους εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφους και μη. Λίγο με ενδιαφέρει αν αυτά τα Μέσα (και άλλα με διαφορετικούς τίτλους στην πρώτη τους σελίδα) προσπαθούν να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει τρόπος να στηρίξεις μια συμφωνία που προκαλεί πολλές αντιδράσεις με πολλούς τρόπους. Π.χ. παραθέτοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και με αρθρογραφία απόψεων διαφορετικών μεταξύ τους. Και ας βγάλει ο αναγνώστης τα συμπεράσματά του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ