TV & Media

Ρημάζει η βίλα του Ασλάνη στη Μύκονο

Θλιβερές εικόνες από το «καταφύγιο» του σχεδιαστή πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aslanis-mykonos.jpg

Θλιβερές είναι οι εικόνες, που κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε» από τη βίλα του Μιχάλη Ασλάνη στη Μύκονο, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του.

Σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει την παλιά αίγλη. Σκουριασμένα έπιπλα και παρατημένα αντικείμενα, γλάστρες πεταμένες από τον άνεμο… Η άλλοτε εντυπωσιακή βίλα, που βρίσκεται στην περιοχή Κανάλια, χτίστηκε πριν από 27 χρόνια. Το εσωτερικό του σπιτιού διαθέτει μοναδικής αισθητικής έπιπλα, καθρέφτες στους τοίχους και πανάκριβα υφάσματα συνδυασμένα με την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Το 2010 ήταν η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής κάλεσε ειδικούς που θα αναλάμβαναν αντί για εκείνον την ενοικίαση, καθώς και τη σωστή προώθηση του σπιτιού μέσω διάσημων σελίδων στο διαδίκτυο, διότι πλέον αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά στη συντήρησή της.

Μετά τον θάνατο του σχεδιαστή οι τρεις αδελφές λόγω των χρεών που άφησε πίσω του, έκαναν αποποίηση κληρονομιάς. Η βίλα πέρασε στα χέρια του κράτους και δεν έχει πωληθεί, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί στο έλεος του καιρού και του χρόνου.

"Έβλεπα κάθε πρωί τον Μπαρμπαρούση να πηγαίνει τα παιδιά του στο σχολείο"

Εδώ απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του Star το 2013, λίγο μετά τον θάνατο του σχεδιαστή, δείχνει πώς ήταν η βίλα στις δόξες της:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ