- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Λάζαρος Χατζηνάκος
Μεγάλη η απώλεια και η θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης
Σε ηλικία 61 ετών άφησε την τελευταία πνοή ο δημοσιογράφος Λάζαρος Χατζηνάκος, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η θλίψη και η απώλεια είναι τεράστια για τον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.
Ο Λάζαρος Χατζηνάκος είχε γεννηθεί το 1957 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά από το 1977 άρχισε να τον κερδίζει η δημοσιογραφία. Ανέλαβε το 1992 τη διεύθυνση της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» και ένα χρόνο αργότερα εξέδωσε το περιοδικό «Επιχειρείν – Η Οικονομία στα Βαλκάνια». Τον Αύγουστο του 1995 συντόνισε ομάδα συντακτών και τεχνικών που δημιούργησαν την ιστοσελίδα makthess.gr.
Το 1997 ανέλαβε την επανέκδοση των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και του περιοδικού «Επιλογές». Την περίοδο 2001-2004 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ως υπεύθυνος ευρωπαϊκών έργων και τεχνικός σύμβουλος.
Το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» για την πολύχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία και τη συνεισφορά του, διά του έργου του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, στη διάδοση της ιδέας της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και την ενίσχυση του ρόλου της περιφέρειας σε αυτήν.
«Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας χάνει έναν από τους γνησιότερους και ικανότερους εκφραστές του και οι εργαζόμενοι της ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετούν τον χαρισματικό συνεργάτη που για χρόνια τούς άνοιγε τους πιο ενδιαφέροντες δρόμους για να βαδίσουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η κηδεία του Λάζαρου Χατζηνάκου θα γίνει αύριο Σάββατο 17/3/2018 από τον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας στις 11.30».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετική θέση στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού
Η ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή της στο θέατρο στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.