TV & Media

Σκάνδαλο παιδοφιλίας στο Χόλιγουντ - «Στο χώρο του θεάματος κυριαρχούν διεστραμμένοι»

Το πάλαι ποτέ «παιδί θαύμα»,  Κόρεϊ Φέλντμαν ζητά προστασία για να προχωρήσει σε αποκαλύψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378668-781467.jpg

Η σεξουαλική παρενόχληση παιδιών στο Χόλυγουντ δεν είναι καινούρια ιστορία. Ό,τι ωστόσο έχει παρουσιαστεί αποσπασματικά, έρχεται να αποκαλύψει ότι είναι σχεδόν κανόνας, ένα από τα πιο γνωστά πάλαι ποτέ παιδιά θαύματα, ο Κόρεϊ Φέλντμαν,  πρωταγωνιστής των ταινιών «Goonies», «Gremlins» και «Stand By Me», και «The Lost Boys», που ζητά υποστήριξη και προστασία ώστε να ξεσκεπάσει το κύκλωμα παιδοφιλίας  στο Χόλιγουντ.

«Θέλω να φέρω στο φως όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος που τον κυριαρχούν διεστραμμένοι και παιδόφιλοι»  λέει και ζητάει 12 μήνες και 10 εκατομμύρια δολάρια -φοβισμένος αλλά και αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί τη συζήτηση γύρω από τα «αρπακτικά» που ξεκίνησε με το σκάνδαλο Γουάινσταϊν.

«Πιστεύω ότι μπορώ να ξεσκεπάσω και να καταστρέψω τουλάχιστον ένα κύκλωμα παιδόφιλων που γνωρίζω από τότε που ήμουν παιδί» λέει στο διάρκειας έξι λεπτών, βαθιά ενοχλητικό με όσα αποκαλύπτει, video.

Ο Φέλντμαν έχει μιλήσει ανοικτά στο παρελθόν για τη σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ εις βάρος παιδιών. Σύμφωνα με τη Sun, μίλησε για την αμερικανική νομοθεσία που έχει αποτρέψει πολλούς ηθοποιούς από το να κατονομάσουν τους ανθρώπους που τους κακοποίησαν, όταν ήταν παιδιά. Αποκάλυψε όμως ότι ο Κόρεϊ Χάιμ βιάστηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Lucas» το 1986, όταν ήταν 11 ετών.

Ο Χάιμ, ο οποίος έδωσε μάχη με τα ναρκωτικά μετά τα όσα έζησε και τελικά πέθανε σε ηλικία 38 ετών το 2010, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων στα γυρίσματα της ταινίας.

Ένας άλλος γνωστός ηθοποιός ο Ελάιζα Γουντ που έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό από τον ρόλο του Φρόντο, στην τριλογία «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», αλλά έχει μπει στη βιομηχανία του κινηματογράφου από οκτώ ετών κατήγγειλε το 2016 «επιδημία» παιδεραστίας στην καρδιά του Χόλιγουντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times, αν και όπως είπε εκείνος ήταν προστατευμένος ως παιδί –κυρίως χάρη στις προσπάθειες της μητέρας του που τον εμπόδιζε από το να πηγαίνει σε πάρτι.

Σήμερα, στα 35 του χρόνια, ο Γουντ παραλληλίζει τέτοιες υποθέσεις με εκείνη στη βρετανική τηλεόραση και τον παρουσιαστή Σάβιλ, που καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις.

«Όλοι μεγαλώσατε με τον Σάβιλ», είπε  ο Γουντ. «Προφανώς κάτι μεγαλύτερο συνέβαινε στο Χόλιγουντ. Ήταν όλα οργανωμένα. Υπάρχουν πολλές οχιές σε αυτή τη βιομηχανία – άνθρωποι που έχουν μόνα τα δικά τους ενδιαφέροντα στο μυαλό τους».

Ο ηθοποιός είπε ότι πιστεύει πως τέτοια εγκλήματα συνεχίζουν να παραμένουν ατιμώρητα επειδή τα θύματα «δεν μπορούν να μιλήσουν τόσο δυνατά όσο εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία»

Αλλά και ο Τζέιμς Φαν Ντερ Μπικ πρωταγωνιστής της εφηβικής σειράς «Dawson’s Creek», αποκάλυψε «με χούφτωσαν μεγαλύτεροι σε ηλικία, ισχυροί άντρες της βιομηχανίας του θεάματος. Με στρίμωξαν με σεξουαλικές διαθέσεις όταν ήμουν πολύ μικρότερος».

Τις υποθέσεις παιδεραστίας στο Χόλιγουντ αποκάλυψε επίσης το ντοκιμαντέρ «An Open Secret». Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας μιλά για τους καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα πρώην κατόχους της Digital Entertainment Network.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ