- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Χόλιγουντ μιλούσε επί χρόνια εμμέσως για τις επιθέσεις του Γουαϊνστάιν
Τώρα όλα βγάζουν νόημα
Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του παραγωγού Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, τον οποίο πολλές ηθοποιοί κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, ήταν γνωστά στο Χόλιγουντ με αρκετές αναφορές έμμεσες ή πιο άμεσες σε ταινίες, συνεντεύξεις και τηλεοπτικές σειρές.
Πολλά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν σκηνές σε ταινίες, σειρές στην τηλεόραση ή συνεντεύξεις στις οποίες αναφέρονται το όνομα και οι πράξεις του λιγότερο ή περισσότερο ξεκάθαρα.
Στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 2013 ο κωμικός και σεναριογράφος Σεθ ΜακΦάρλαν σχολίασε χαριτολογώντας όταν ανακοίνωνε τα ονόματα των πέντε ηθοποιών που είχαν προταθεί για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου: «Συγχαρητήρια! Δεν θα χρειάζεται πια να προσποιείστε ότι σας αρέσει ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν».
Την Τετάρτη εξήγησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι το 2011 η ηθοποιός Τζέσικα Μπαρτ, με την οποία συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία «Ted», του είχε εκμυστηρευθεί ότι δέχθηκε «σεξουαλικές προτάσεις» από τον παραγωγό. Δύο χρόνια αργότερα «δεν άντεξα να μην κάνω μια σκληρή αναφορά στο πρόσωπό του», υπογραμμίζοντας «την απέχθεια και την οργή» του.
Η Τζέσικα Μπαρτ έχει καταγγείλει ότι ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν την ζήτησε να του κάνει μασάζ ενώ ήταν γυμνός.
Το 2012 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «30 Rock», η ηθοποιός Τζέιν Κρακόφσκι, που ενσάρκωνε την ηθοποιό Τζένα Μαρόνεϊ, εμφανίζεται να λέει: «Δεν φοβάμαι κανέναν στη σόουμπιζνες. Έχω αρνηθεί να κάνω σεξ με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, όχι λιγότερες από τρεις φορές (!) στις πέντε».
Στην επόμενη σεζόν της ίδιας σειράς, αναφέρει: «Γνωρίζω ότι πρώην εραστές μπορούν να εξακολουθήσουν να σε κατατρέχουν για καιρό. Κατά μία έννοια είμαι ακόμη στριμωγμένη κάτω από έναν λιπόθυμο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν».
Η δημιουργός της σειράς «30 Rock» Τίνα Φέι δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην υπόθεση του παραγωγού.
Το 2007, ο ηθοποιός Μόρι Σάικιν ενσαρκώνει τον Χάρβεϊ Γουάινγκαρντ, έναν εγωιστή, οργίλο παραγωγό που εξαπολύει συνεχώς απειλές στην τηλεοπτική σειρά «Entourage» που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO και περιγράφει τη ζωή δύο νεαρών ηθοποιών στο Χόλιγουντ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν έστειλε ένα μήνυμα στους παραγωγούς της σειράς μέσω ενός από τους ηθοποιούς: «Πες τους ότι αν αναφέρουν μία ακόμη φορά το όνομά μου, είναι νεκροί».
Όμως η παραγωγή χρησιμοποίησε τη φράση αυτή σε ένα επεισόδιο και ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν πήρε τηλέφωνο για να εκφράσει την ικανοποίησή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πλατφόρμα απαντά στις κατηγορίες για «κλεμμένο υλικό» και «συκοφάντηση»
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.