TV & Media

Όσα συζητήθηκαν στη φετινή απονομή των Oscars

Οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, οι ατάκες και τα φάουλ της λαμπερής βραδιάς (εικόνες, video) 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342079-711136.jpg
EPA/AARON POOLE

Λάμψη, αμηχανία, αιχμηρά σχόλια και απρόσμενες στιγμές. Η 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscars που μεταδόθηκε ζωντανά από την Cosmote TV, θα μείνει σίγουρα στην ιστορία του θεσμού. Το «La La Land» ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς φεύγοντας με 6 βραβεία από τις 14 υποψηφιότητες που απέσπασε, ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ συναντήθηκαν ως άλλοι «Μπόνι και Κλάιντ» 50 χρόνια μετά στη σκηνή, σημαδεύοντας με τη λάθος ανακοίνωση του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας τη μεγάλη βραδιά, ο Τζίμι Κίμελ προσπάθησε αλλά για κάποιους δεν τα κατάφερε, οι εμφανίσεις των επωνύμων στο κόκκινο  χαλί είχαν την τιμητική τους. Αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμόμαστε. 

La La Land ή Moonlight; To μεγάλο λάθος στο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

«Υπάρχει ένα λάθος, 'Moonlight', εσείς κερδίσατε το βραβείο καλύτερης ταινίας», ξεστόμισε o Γουόρεν Μπίτι επί σκηνής με τη Φέι Ντάναγουεϊ, με το κοινό και τους τηλεθεατές να νομίζουν αρχικά πως πρόκειται για το αστείο της βραδιάς. Αποδείχτηκε πως ήταν η γκάφα της βραδιάς. Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί ο ηθοποιός εξήγησε πως τους δόθηκε λάθος φάκελος. Όπως εξήγησε ανοίγοντας το φάκελο, διάβασε το όνομα της Έμα Στόουν! «Για αυτό κοίταξα τόσο παρατεταμένα τη Φέι κι εσάς. Δεν προσπαθούσα να είμαι αστείος» συνέχισε, βάζοντας τα γέλια.

Τι πουκάμισο διάλεξες Ράιαν Γκόσλινγκ;

Όσα συζητήθηκαν στη φετινή απονομή των Oscars, © EPA/MIKE NELSON

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το οποίο ήταν υποψήφιος αλλά κέρδισε τα σχόλια για τη στιλιστική του επιλογή στο κόκκινο χαλί. Το πουκάμισο του Ράιαν Γκόσλινγκ συζητήθηκε από τους fashion bloggers όσο λίγες εμφανίσεις. Εσείς θα το διαλέγατε; 

O Μπάρι Τζένκινς προσπαθεί ακόμα να το πιστέψει

«Είναι αλήθεια. Δεν είναι φάρσα», χαριτολόγησε ο σκηνοθέτης του «Moonlight» Μπάρι Τζένκινς για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά τη γκάφα με το La La Land. «Στέλνω στην αγάπη μου στο La La Land, την αγάπη μου σε όλους» σημείωσε και με το tweet του «ακόμα άφωνος» προσπάθησε να περιγράψει τα συναισθήματά του για τη μεγάλη επιτυχία.

Η υπόσχεση του Τζίμι Κίμελ και το tweet στον Ντόναλντ Τραμπ

Τα στοιχήματα για το αν θα τα καταφέρει ο έμπειρος τηλεοπτικός παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ έδιναν κι έπαιρναν.

Με το γνωστό χιούμορ του, έστειλε tweet στον Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέριλ Στριπ, έκανε μια οσκαρική διασκευή των mean tweets επιλέγοντας σταρ πρώτης γραμμής όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και έδειξε πως δεν χρειάζεται να κάνεις θόρυβο απαραίτητα για να κάνεις τη διαφορά.

«Δεν ξέρω τι έγινε. Το είχαν πει ότι θα τα κάνω θάλασσα και τα έκανα. Υπόσχομαι να μην ξανάρθω» σημείωσε στο τέλος της βραδιάς, σε μια προσπάθεια αυτοσαρκασμού. O μονόλογός του στην έναρξη της τελετής είχε λίγο περισσότερο τρακ από το αναμενόμενο. Ακόμα κι έτσι, τον αγαπάμε!

Οι καλοντυμένες παρουσίες στο κόκκινο χαλί

Φλας, χαμόγελα, ακριβά φορέματα πάνε μαζί, όταν μιλάμε για Όσκαρ. Αυτές είναι οι εμφανίσεις των επωνύμων που ξεχώρισαν στιλιστικά. Από τη διαχρονικά κομψή Νικόλ Κίντμαν έως την αγνώριστη Σάλμα Χάγιεκ και την απαστράπτουσα Σαρλίζ Θέρον, δείτε και κρίνετε μόνοι σας…

 

Όταν οι τουρίστες…έσκασαν μύτη στα Όσκαρ

Βόλταραν στους δρόμους τους Λος Άντζελες και δεν περίμεναν πως θα ζήσουν μια από τις στιγμές που θα μείνει στην ιστορία των Όσκαρ. Ο Τζίμι Κίμελ το είχε «σφυρίξει» λίγο νωρίτερα. «Σε λίγα λεπτά κάποιοι άνθρωποι θα περάσουν αυτές τις πόρτες». Οι ανυποψίαστοι τουρίστες που πέρασαν τις πύλες του Kodak Theater και ανέβηκαν στη σκηνή, ήταν ένα από τα highlights της λαμπερής βραδιάς. Γνώρισαν το Χόλιγουντ, την αποθέωση και την πιο απρόσμενη εμπειρία. 

Το ηχηρό μήνυμα του Ασγκάρ Φαραντί

Ο «Εμποράκος» κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και ο ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί, που είχε ανακοινώσει πως δεν είναι παρών στην τελετή απονομής των βραβείων μετά το περιβόητο διάταγμα Τραμπ που απαγόρευσε την είσοδο πολιτών που προέρχονται από επτά μουσουλμανικές χώρες, έστειλε το δικό του μήνυμα με μια επιστολή που τα είπε όλα.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που λαμβάνω αυτό το πολύτιμο βραβείο για δεύτερη φορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία, το συνεργείο μου στο Ιράν, τον παραγωγό μου, Αλεξάντρ Μαλέ-Γκι, την Cohen Media, την Amazon και τους συνυποψηφίους μου στην κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Λυπάμαι που δεν είμαι μαζί σας απόψε. Η απουσία μου είναι ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους της χώρας μου και σ’ εκείνους έξι ακόμα εθνών τους οποίους δεν σεβάστηκε ο απάνθρωπος νόμος που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών στις Η.Π.Α.

Το να χωρίζουμε τον κόσμο σε “εμάς” και “τους εχθρούς μας” προκαλεί φόβο, μια παραπλανητική δικαίωση της βίας και του πολέμου. Αυτοί οι πόλεμοι εμποδίζουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε χώρες που έχουν υπάρξει οι ίδιες θύματα της βίας.

Οι κινηματογραφιστές μπορούν να στρέψουν τις κάμερές τους και να αποτυπώσουν ανθρώπινες αρετές και να σπάσουν τα στερεότυπα διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών. Δημιουργούν συμπάθεια ανάμεσα σε “εμάς” και τους “άλλους”, μια συμπάθεια που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ».

O Τζάστιν Τίμπερλεϊκ παραμένει ποπ σταρ 

Στα 36 του ο Τζάστιν Ράνταλ Τίμπερλεϊκ αποδεικνύει πως μπορεί να ξεσηκώνει το κοινό με τον τρόπο του. Ανοίγοντας τη λαμπερή τελετή με το «Can’t Stop The Feeling» ζέστανε την ατμόσφαιρα όπως έπρεπε.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ