TV & Media

Oι πέντε πιο φεμινιστικές κινήσεις της Beyonce

Δεν την αποκαλούν «βασίλισσα» άδικα

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329998-682687.jpg

Η Beyonce είναι γνωστή για την πολιτική στάση που παίρνει μέσω της τέχνης της, κυρίως σε θέματα ρατσισμού απέναντι των μαύρων και άδικης μεταχείρισης των γυναικών. Η ίδια πιστεύει στην απόλυτη δύναμη του γυναικείου φύλου και το δηλώνει με κάθε ευκαιρία! 

Tο κομμάτι «Single Ladies»

Μία από τις πρώτες θρυλικές κινήσεις της Queen B για να καθιερώσει τον εαυτό της ως είδωλο του μοντέρνου φεμινισμού. Στο βίντεοκλιπ του Single Ladies βλέπουμε την ίδια και άλλες δύο όμορφες, δυνατές, μαύρες γυναίκες να εκτελούν άριστα την χορογραφία που μετέπειτα ξεσηκώθηκε από τους πάντες, ενώ η Beyonce φοράει ένα σιδερένιο γάντι και δηλώνει πως δεν είναι κτήμα κανενός.

Tο κομμάτι «***Flawless»

Ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της, το *** Flawless, συμπεριλαμβάνει μεγάλο μέρος του λόγου της συγγραφέα Chimamanda Ngozi Adichie περί του όρου "φεμινιστής" και τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών που επιβάλλονται από την κοινωνία. Καταλήγει με την ανάλυση της λέξης, λέγοντας "Φεμινιστής: εκείνος που υποστηρίζει την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ισότητα των δύο φύλων."

MTV Video Music Awards

Κατά την έναρξη της τελετής των βραβείων ΜTV το 2014, η Beyonce εμφανίστηκε στην σκηνή για να τραγουδήσει μπροστά σε ένα γιγαντιαίο κατασκεύασμα που σχημάτιζε την λέξη "feminist" με λαμπερά γράμματα.

Tο κομμάτι «Run The World (Girls)»

Πλέον ένας από τους απόλυτους ύμνους του girl power, το Who Run The World δηλώνει περήφανα πως τα κορίτσια κάνουν τον κόσμο να κινείται και αλίμονο σε όσους δεν τις σεβαστούν. "Η επιμονή μου μπορεί να χτίσει ένα έθνος".

Ολόκληρο το album «Lemonade»

Η τελευταία δουλειά της Beyonce έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επαναστατικά άλμπουμ του 21ου αιώνα. Στο μουσικο-οπτικό της αριστούργημα, μιλάει για την μάχη κάθε γυναίκας μέσα σε μία σχέση ζωής, την προσπάθεια να βρει τον εαυτό της και να συνειδητοποιήσει την αξία της ενώ δηλώνει κατηγορηματικά πως "ο πιο υποτιμημένος άνθρωπος στην δυτική κοινωνία είναι η μαύρη γυναίκα." 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ