- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είμαστε Ζαμπιανοί!
Χρειάστηκε μια χρηματοπιστωτική σύμπτωση για να κατανοήσουμε ότι η σχέση μας με τη συμπαθή αφρικανική χώρα είναι πολύ πιο βαθιά από όσο θέλαμε να νομίζουμε.
(Μέλος του συλλόγου για την επαναφορά των μεγεθών Large, Medium και Small στις original διαστάσεις τους)
Χρειάστηκε μια χρηματοπιστωτική σύμπτωση για να κατανοήσουμε ότι η σχέση μας με τη συμπαθή αφρικανική χώρα είναι πολύ πιο βαθιά από όσο θέλαμε να νομίζουμε.
Για παράδειγμα: Στις αφρικανικές αυτές χώρες επιβιώνουν ακόμα οι δεσμοί ανάμεσα στις «φυλές». Δεσμοί ισχυροί, που αποτελούν ένα είδος άγραφου νόμου. Και το να υποστηρίζεις τη φυλή σου, έστω κι αν έχει άδικο, δεν είναι κατακριτέο. Με τον τρόπο δηλαδή που και η Πρόεδρος της Βουλής αρνείται τη νεοφιλελεύθερη αντικειμενικότητα, προκειμένου να υποστηρίξει τα δίκαια της δικής της φυλής: της φυλής των αντιμνημονιακών. Γνωστής και ως φυλής που έκανε το σωστό, όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Για παράδειγμα: Στις αφρικανικές αυτές χώρες επιβιώνουν ακόμα οι δεσμοί ανάμεσα στις «φυλές». Δεσμοί ισχυροί, που αποτελούν ένα είδος άγραφου νόμου. Και το να υποστηρίζεις τη φυλή σου, έστω κι αν έχει άδικο, δεν είναι κατακριτέο. Με τον τρόπο δηλαδή που και η Πρόεδρος της Βουλής αρνείται τη νεοφιλελεύθερη αντικειμενικότητα, προκειμένου να υποστηρίξει τα δίκαια της δικής της φυλής: της φυλής των αντιμνημονιακών. Γνωστής και ως φυλής που έκανε το σωστό, όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της εβδομάδας: Κανένα θέμα, ακόμα κι αν είναι κρίσιμο και σοβαρό όπως η χρεοκοπία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τόσο επείγον ώστε να μην αφήνει περιθώριο για μια ακόμα σοβαρή πολιτική κοκορομαχία με θέμα το κατούρημα.
● Αν και, εδώ που τα λέμε, αυτό το ενεργό σιντριβάνι με το διαρκή ήχο του νερού που τρέχει και πλατσουρίζει δεν βοηθάει και πολύ, αν δεν θέλεις να ενεργοποιηθεί η ανάγκη για ούρηση...
Ξεκινήσαμε ένα πακέτο προτάσεων 47 σελίδων... Συνεχίσαμε με ένα 3σέλιδο...
● Ε, το επόμενο βήμα, αναλογικά, είναι η χαρτοπετσέτα, όπως ο Γιάννης Παπαθανασίου. Εκλεκτές συγγένειες είναι αυτές.
Η θετική πλευρά: Το να χρησιμοποιείς θανάτους που συνέβησαν κατά την περίοδο που η ΕΡΤ έκλεισε για να τονώσεις το επαναστατικό φρόνημα (και να τους ονομάζεις «Νεκρούς του αγώνα για την ΕΡΤ») είναι αποτελεσματικό.
Η αρνητική πλευρά: Με την εξίσωση των καταστάσεων, σε λίγα χρόνια θα μιλάς για τους νεκρούς του Αγώνα του Πολυτεχνείου και θα σου απαντούν με ειρωνεία: «Ναι, καλά, είναι κι αυτοί σαν τους νεκρούς της ΕΡΤ, έτσι;»
Και η αισιόδοξη πλευρά: Ο «Παπαφλέσσας» δεν έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως «ντοκιμαντέρ». Ακόμα.
Το «ζητάμε από τον Ομπάμα να μεσολαβήσει στη Μέρκελ για να γίνει κάτι με το πρόβλημά μας», είναι «ζητάω από τον κύριο υπουργό να μεσολαβήσει για να τακτοποιηθεί η υπόθεσή μου». Απλώς σε μεγαλύτερη κλίμακα.
● Πράγμα που αποδεικνύει ότι, όπως έχεις μάθει στο σπίτι σου, συμπεριφέρεσαι παντού.
Το να λες ότι για την ενεργοποίηση της στρατηγικής «Κούγκι» φταίνε οι δανειστές δεν είναι σαν να λες ότι για το γεγονός ότι τράκαρες μεθυσμένος φταίει η γκόμενα που γούσταρες αλλά αυτή δεν σε ήθελε;
Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας
Δηλαδή, επειδή κάποιοι τρομοκράτες μπορούν να εισβάλουν στη Βουλή ντυμένοι αστυνομικοί, είναι πιο ασφαλές οι αστυνομικοί να μη φοράνε στολή; Δηλαδή οι τρομοκράτες που θέλουν να μεταμφιεστούν ως αστυνομικοί μπορούν να βρουν μια στολή, αλλά θα διστάσουν να φορέσουν πολιτικά;
Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο 2
Όταν η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητάει «επιπλέον πρόσληψη και μικρού αριθμού εργαζομένων αλληλέγγυων, ώστε να αποδοθεί συμβολικά το μερίδιο του αγώνα που αντιστοιχεί στην κοινωνία», στην πραγματικότητα δεν τους υποτιμά θεωρώντας ότι η ηθική συμπαράσταση μπορεί να εξοφληθεί με ένα μισθό;
Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...
«Σελφιλογή» Η διαδικασία επιλογής από μια σειρά παρόμοιων selfie εκείνης της συγκεκριμένης στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες είναι ευχαριστημένοι από το πώς βγήκαν, οπότε μπορεί να δημοσιευτεί.
Η Μετάφραση της εβδομάδας

Πάνος Καμμένος «Στα τέσσερα εσείς… στα τέσσερα... στα τέσσερα...»
Μετάφραση Όσοι δεν είστε μαζί μου, είστε αδερφές που τον παίρνουν και δεν πρέπει να μιλάνε. Και όσο οι πελάτες μου ενθουσιάζονται από αυτό το στιλ, εγώ θα τους έχω πάντα να πίνουν νερό στο όνομά μου…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αφήστε το στυλ του μονίμως θυμωμένου» σημειώνει ο υπουργός Υγείας
Τι αλλάζει για το νομοσχέδιο για την ίση αμοιβή ανδρών – γυναικών
Ο πρώην στενός συνεργάτης του σχολίασε όσα έγιναν χθες στο Θησείο
Οι εκτιμώμενες ημερομηνίες που θα γίνουν πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
«Και πού να σφίξουν οι ζέστες», σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Δεν είναι πρωτότυπο το όνομα του νέου κόμματος», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ
Τι αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ
Δυστυχώς στις εκλογές θα πάμε με ένα κόμμα εξουσίας και με πολλά κόμματα διαμαρτυρίας, δεξιά και αριστερά. Και δυστυχώς δεν θα ζήσουμε ένα σοβαρό ανταγωνισμό πολιτικών θέσεων για τα επίδικα
«Κουβαλάμε την κληρονομιά: του ΕΑΜ, της ΕΔΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ της Πρώτης Φοράς Αριστερά»
Ποιοι θα βρίσκονται στην αίθουσα
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.