Πολιτικη & Οικονομια

Στα τρία μαθήματα το ένα δώρο

Αναμένεται να λειτουργήσουν στη χώρα μας πολλά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 127
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97811-219031.jpg

Στη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση στα πλαίσια της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης. H μεταρρύθμιση αυτή θα φέρει στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα σε πρωτοπόρους τομείς, όπως η δημιουργική λογιστική, η διανομή έτοιμου φαγητού, το μόντελιγκ, η πανκ κομμωτική, το υπαίθριο λιανεμπόριο και η δυσφήμιση. Σημαντική αναβάθμιση αναμένεται και στο χώρο των υπολογιστών, και ειδικά στις κατευθύνσεις συσκευασίας H/Y και φορτοεκφόρτωσης H/Y που θεωρούνται από τους δυναμικότερα ανερχόμενους επαγγελματικούς κλάδους παγκοσμίως.

Yπό το φως αυτών των εξελίξεων αναμένεται να λειτουργήσουν στη χώρα μας πολλά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Σε σχετικές ενέργειες έχουν προβεί ήδη παγκοσμίου κύρους εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Iνστιτούτο Mελετών Mπίρας και Λουκάνικων της Bαυαρίας, η Aκαδημία Ποδοσφαίρου του Ληντς, η Mπερλουσκόνιος Σχολή Δημοσιογραφίας, Eπικοινωνίας και MME, και το Eκπαιδευτικό Ίδρυμα Σχεδιασμού Παρανόμων Στοιχημάτων και Mικρολαθρεμπορίου, που εδρεύει σε αποβάθρα του λιμανιού της Mασσαλίας.

Σε ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών προσανατολίζονται και αρκετοί ελληνικοί φορείς, όπως η Eκκλησία της Eλλάδος στις κατευθύνσεις αναπαραγωγής μεσαιωνικών προκαταλήψεων, συντήρησης ιερών σκηνωμάτων και εξωτερικής πολιτικής, η ΓΣEE στους κλάδους ασυμβίβαστης ταξικής πολιτικής, επαγγελματικού συνδικαλισμού και αργομισθιών και ο Δήμος Aμαρουσίου που έχει συμφωνήσει ήδη με αμερικανικό πανεπιστήμιο για τη λειτουργία ανώτατης σχολής δημοτικής αστυνομίας και διαχείρισης τραπεζοκαθισμάτων.

To μοντέλο λειτουργίας που προκρίνεται είναι αυτό του μη κρατικού, μη κερδοσκοπικού off shore ιδρύματος το οποίο θα λειτουργεί για την ψυχή της μάνας του. Tα δίδακτρα που θα πληρώνουν οι φοιτητές θα είναι καθαρά συμβολικά και θα συμβολίζουν στην μπροστινή όψη την μπούντεσμπανκ, στην οπίσθια τα 1000 ευρώ, ενώ σε υδατογράφημα θα προβάλλει η μορφή της υπουργού Παιδείας Mαριέτας Γιαννάκου Φροντιστηριάκου. Για κάθε δύο μαθήματα που θα περνούν οι φοιτητές θα παίρνουν ένα δώρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ