Πολιτικη & Οικονομια

Παπανδρέου: Να τεθεί σε δημοψήφισμα ο «έντιμος συμβιβασμός»

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ γιατί θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97790-195945.jpg

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προτείνει να επικυρωθεί με δημοψήφισμα η συμφωνία - συμβιβασμός με τους πιστωτές εκτιμώντας ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ, καθώς «θέλει να παραμείνει στο ευρώ».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ» είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Εστορίλ, δυτικό τμήμα της Λισαβόνας. Ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ πρόσθεσε ότι «η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα». Μάλιστα σχολίασε ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί κι αν οι Έλληνες πολίτες πουν "ναι", θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στη δική του πρόταση για δημοψήφισμα για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή του αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Τέλος, προειδοποίησε ότι «ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY