- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κόντρα Κώτσηρα - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τη στάση του Δημοσίου στη δίκη των Τεμπών
Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Έντονη σύγκρουση στη Βουλή για τη δίκη των Τεμπών και τον ρόλο του Δημοσίου
Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Κώτσηρα, και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη στάση του Ελληνικού Δημοσίου στη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Κωνσταντοπούλου, ο κ. Κώτσηρας υποστήριξε ότι η απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου να παρασταθεί προς υποστήριξη της κατηγορίας μόνο για τέσσερις από τους κατηγορούμενους δεν προδικάζει σε καμία περίπτωση την έκβαση της ποινικής διαδικασίας.
«Το μείζον είναι να συνεχιστεί η δίκη με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο, ώστε η Ελληνική Δικαιοσύνη και μόνο αυτή να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και να καταλήξει στην κρίση της», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο ίδιος επισήμανε ότι το θέμα είχε απαντηθεί αναλυτικά στη Βουλή τον Μάιο του 2026 από τον προκάτοχό του, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τονίζοντας πως οι λόγοι της συγκεκριμένης δικονομικής στάσης αποτυπώνονται τόσο στην αλληλογραφία με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους όσο και στη δήλωση παράστασης που κατατέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης ή του Ελληνικού Δημοσίου.
Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «πρωτοφανή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική λειτουργία», υποστηρίζοντας ότι ο περιορισμός της παράστασης του Δημοσίου σε τέσσερις μόνο κατηγορούμενους αποφασίστηκε πολιτικά από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη και όχι έπειτα από ολοκληρωμένη αξιολόγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επικαλέστηκε έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο, όπως υποστήριξε, είχε ζητηθεί εγκαίρως η διαβίβαση του συνόλου της δικογραφίας προκειμένου να προετοιμαστεί η παράσταση του Δημοσίου, κάτι που -όπως είπε- δεν έγινε εγκαίρως.
Κατά τη δευτερολογία της, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο κ. Κυρανάκης απέστειλε την εντολή για την παράσταση του Δημοσίου μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να εξηγήσει με ποια στοιχεία αποφασίστηκε να στραφεί μόνο κατά τεσσάρων εκ των συνολικά 36 κατηγορουμένων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.