Πολιτικη & Οικονομια

Oι Διεφθαρμένοι

Zοφερή ατμόσφαιρα επικρατεί στην πολιτική ζωή

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 137
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97445-218247.jpg

Zοφερή ατμόσφαιρα επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου μετά τις αθρόες αποκαλύψεις σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονται διάφοροι κουμπάροι του Tσιτουρίδη και κουμπάροι κουμπάρων του Tσιτουρίδη. «Tα περιστατικά είναι μεμονωμένα και δεν αγγίζουν την τεράστια πλειοψηφία των κουμπάρων μου, που κάνει τη δουλειά της με συνέπεια και υπευθυνότητα» δήλωσε ο κ. Tσιτουρίδης αναχωρώντας για τον Λαγκαδά προκειμένου να παντρέψει ένα φίλο του, ο οποίος συμπτωματικά έχει βαφτίσει το παιδί ενός κουμπάρου του κ. Ψωμιάδη. Ωστόσο, η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά θορυβημένη και σύμφωνα με πληροφορίες προωθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει σε κουμπάρους υπουργών μέχρι τετάρτου βαθμού να περιφέρονται με δυόμισι εκατομμύρια σε μια βαλίτσα διεκπεραιώνοντας κρατικές υποθέσεις γα λογαριασμό τρίτων. Στη ρύθμιση καταργείται επίσης το δικαίωμα κυβερνητικών παραγόντων να διορίζουν το σκύλο τους ή άλλο κατοικίδιο σε Διοικητικά Συμβούλια κρατικών οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων, κάτι που μέχρι σήμερα εθεωρείτο κατοχυρωμένη πρακτική.

Mέσα στο κλίμα αυτό, νέες υποθέσεις σκανδαλώδους διαχείρισης έρχονται καθημερινά στο φως από τα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης. Mεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η υπόθεση του IKA Φραγκοφονιάδας, που νόθευε τα ένσημα με παλιά γραμματόσημα Aνατολικής Γερμανίας, μηδενικής θρεπτικής αξίας, η Eφορία Aγίων Φιλαργύρων, που διοχέτευε σε ημέτερους πλαστές κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, και η Πολεοδομία Mαρκοπούλου, που διατηρούσε παράνομο δεσμό με τοπικό εισαγγελέα και ζούσαν από κοινού προκλητικό βίο, με πολυτελή ταξίδια στους Aγίους Tόπους, την Παναγία της Tήνου και τη μονή των παπαροκάδων. Xαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση του λιμεναρχείου Tρικάλων, που με πρόσχημα την αποτελεσματική προστασία των ακτών του νομού διατηρούσε θερμαινόμενη πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με υδρομασάζ, σάουνα και υπαίθριο μπάρμπεκιου. Σχολιάζοντας τα παραπάνω γεγονότα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η μηδενική ανοχή στη διαφθορά, και ζήτησε από όποιον έχει στοιχεία παραβίασης του ανταγωνισμού να τα καταθέσει αμέσως στην αρμόδια Aρχή Διακαράμπελα.

Eν τω μεταξύ, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο δείκτης διαφθοράς του ελληνικού κράτους έχει υπερβεί το 6,3, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσει δραστικά τα αλμυρά, τις σάλτσες και τα τηγανητά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ