- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H κυβέρνηση «σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ»
Ο Γ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές πιέζουν για τους μισθούς
Την προσήλωση της κυβέρνησης στην όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος για το καλό της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η κυβέρνηση «σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως, αν έχουν ανοίξει κάποια θέματα με τον κ. Στουρνάρα, «αυτά δεν έχουν προκύψει με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».
Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά του Γ. Βαρουφάκη ότι οι πιστωτές «φθάνουν στο σημείο να ζητούν να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ» ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε πως η περικοπή των μισθών είναι μία θέση που έχει εκφραστεί πολλές φορές από τους θεσμούς.
Στη συνέχεια, ο κ. Σακελλαρίδης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων και αύριο τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων. Σημείωσε ακόμη ότι στις πρόσφατες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και χαράχθηκε η γραμμή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένα «καθεστώς ασφυξίας» σε ό,τι αφορά το ταμειακό υπόλοιπο του δημοσίου. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση κατάφερε να προσπεράσει «αυτό το κόκκινο στα ταμειακά διαθέσιμα» και να καταβάλει κανονικά τις υποχρεώσεις της.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.