- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 7 το πρωί άνοιξαν στα πανεπιστήμια της χώρας οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις δεν θα συμφωνήσουν στην έκδοση κοινών αποτελεσμάτων.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ), η οποία στις περσινές εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη, αναφερόμενη στις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισήμανε ότι αυτές δεν ασχολούνται με βασικά ζητήματα, όπως είναι αυτό της χρηματοδότησης των σχολών, η εστίαση και η στέγαση των φοιτητών και παράλληλα, τόνισε, την ανάγκη διακομματικής συνεννόησης για τα θέματα παιδείας, έτσι ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, με ορίζοντα δεκαετίας.
Από την πλευρά της η ΠΚΣ (ΚΚΕ), η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, ανέφερε πως στόχος είναι την επόμενη μέρα των εκλογών οι φοιτητές «να έχουν αγωνιστικούς συλλόγους που θα διεκδικούν φοίτηση χωρίς εμπόδια (σ.σ. σίτιση, στέγαση, δωρεάν συγγράμματα), τα οποία προκαλούνται από τις πολιτικές που ακολουθούνται». Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την ΠΚΣ, αυτό συνεχίζει και υλοποιεί την ίδια πολιτική.
Για την ΠΑΣΠ «στόχος είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαχρονικά, ζητήματα νοοτροπίας, που δεν έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση», όπως «η ασυνέπεια ορισμένων καθηγητών, η αξιολόγηση των καθηγητών, αλλά και η διαφάνεια των οικονομικών των πανεπιστημίων».
Για την παράταξη ΑΡΕΝ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, το σημαντικότερο είναι να υπάρξει την επομένη των εκλογών δυναμική παρουσία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια, έτσι ώστε «να υπερασπίζεται και να διευρύνει τα δικαιώματα των φοιτητών» όπως ανέφερε εκπρόσωπος της παράταξης.
Από την πλευρά των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), βασικό αίτημα όπως είπε στο ΑΜΠΕ μέλος του δικτύου ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ της Νομικής σχολής, είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου καθώς επίσης και «η επανακατοχύρωση –θεσμική και πραγματική– του ασύλου».
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.