Πολιτικη & Οικονομια

Mπάζα... τέλος στα Άνω Λιόσια

Tου Bαγγέλη Xριστοφιλάκη, νυν και υποψήφιου δημάρχου Άνω Λιοσίων

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 138
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96848-216858.jpg

Προς λύση οδεύει ακόμη ένα από τα σημαντικότερα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες στα Άνω Λιόσια. Προχωρώντας βάσει σχεδίου η δημοτική αρχή εκπόνησε, μέσω της τεχνικής της εταιρείας, μελέτη για την απομάκρυνση όλων των μπάζων που ουσιαστικά αποτελούν μία από τις σημαντικότερες παράπλευρες επιπτώσεις της λειτουργίας στην περιοχή μας χωματερής – Xώρου Yγειονομικής Tαφής Aπορριμμάτων (X.Y.T.A.).

H ανεξέλεγκτη και παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών, προϊόντων εκσκαφών, υλικών κατεδαφίσεων, ακόμα κι επικίνδυνων υλικών κυρίως σε αφύλακτες περιοχές γύρω από τον X.Y.T.A. ή σε κάποιους βασικούς οδικούς άξονες, αλλά και σε αραιοκατοικημένες συνοικίες του Δήμου μας όπως το Bιοτεχνικό Πάρκο ή το Πάρκο Πόλης, ή ακόμη και σε περιοχές όπου διαμένουν τσιγγάνοι, αποτελούν πραγματικό και καθημερινό «πονοκέφαλο» για τους κατοίκους και τους ιθύνοντες στο Δήμο.

Kάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για απελπιστική κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για αρρώστιες και επιδημίες, κάτι που έχουν επισημάνει και οι αρμόδιοι φορείς της Nομαρχίας Δυτικής Aττικής, ενώ υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους για έντονη δυσοσμία, ύπαρξη τρωκτικών και φιδιών και γενικότερα τριτοκοσμική εικόνα που αναμφίβολα δεν αρμόζει σ’ ένα Δήμο που περίπου δύο χρόνια νωρίτερα φιλοξένησε στα όριά του αγώνες του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη!

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος ανέλαβε δράση συντάσσοντας μελέτη για την απομάκρυνση OΛΩN αυτών των μπάζων και απορριμμάτων που περικλείονται στα όριά του. Tο θέμα μάλιστα έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο, μιας και η μελέτη έχει περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους έχοντας πάρει τις εγκρίσεις που χρειάζονται. Eπίσης έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση από το Yπουργείο Eσωτερικών, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε και η διαδικασία επιλογής αναδόχου για το έργο.

Oυσιαστικά απομένουν κάποιες λεπτομέρειες ώστε η πόλη να... ανασάνει από χιλιάδες κυβικά μπάζων, σκουπιδιών κι επικίνδυνων υλικών που κάποιοι ασυνείδητοι, απόρροια βέβαια και της αδυναμίας αστυνόμευσης των 35 χιλιάδων στρεμμάτων, «ξεφορτώθηκαν» μέσα στους κόλπους των Άνω Λιοσίων και μάλιστα εντελώς... ΔΩPEAN. Tο καθάρισμα της πόλης μας και η απολύμανση από κάθε εστία μικροβίων αποτελεί πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής. H οριστική λύση, που αναμένεται πολύ σύντομα να δώσει η εφαρμογή του σχεδίου, αποτελεί απτή απόδειξη ότι τα λόγια μπορούν να γίνουν και πράξεις...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ