- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρισμός για Όλους 2026: Ο Μάιος έφυγε, η πλατφόρμα για την αίτηση παραμένει κλειστή
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
Στον «αέρα» ο αρχικός σχεδιασμός για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026», κλειστές ακόμα οι αιτήσεις στην πλατφόρμα gov.gr για τα vouchers επιδοτούμενων διακοπών
Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει τελικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026». Οι αρχικές εξαγγελίες του υπουργείου Τουρισμού για άνοιγμα του προγράμματος νωρίτερα από ποτέ (σ.σ. έναρξη διανυκτερεύσεων 1 Μαΐου), δεν έγιναν πράξη.
Η διαδικασία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026» δεν έχει ξεκινήσει καν, ο Μάιος έφυγε και η πλατφόρμα στο gov.gr παραμένει κλειστή για τις αιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι παίρνουν voucher που ξεκινά από τα 200 ευρώ και φθάνει έως τα 600 ευρώ. Ωστόσο, και εδώ, υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να μένουν εκτός.
Αυτήν τη στιγμή τα πάντα είναι στον «αέρα», με την προσοχή να στρέφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που πρέπει να δημοσιευτεί για να ανοίξουν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα του gov.gr. Σε αυτήν την ΚΥΑ θα αναφέρονται με ακρίβεια οι δικαιούχοι, τα ποσά των vouchers, τα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και το τι ισχύει με την αίτηση.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί, με τη μία καθυστέρηση να διαδέχεται την άλλη, την ώρα που το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και επίσημα μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Τουρισμός για Όλους 2026, η βασική αλλαγή στον νέο κύκλο vouchers
Μια, πάντως, πληροφορία που αναμένεται να επιβεβαιωθεί με την ΚΥΑ, είναι ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους κύκλους, στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026» δεν θα υπάρχει λίστα με συμβεβλημένες επιχειρήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι οι τελικοί δικαιούχοι, που θα κάνουν την αίτηση και θα πάρουν έγκριση, θα μπορούν να διαθέτουν το voucher για επιδοτούμενες διακοπές σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλη την Ελλάδα, αρκεί οι επιχειρήσεις αυτές να διαθέτουν τον προβλεπόμενο ΚΑΔ και ενεργό POS.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
«Κατασκευάζονται 23 νέα τρένα»
Σήμερα η κατάθεση της πρότασης από τη ΝΔ
Πώς η στρατηγική της στροφής προς τα ριστερά απειλεί να εγκλωβίσει το κόμμα
Το σχόλιο για την αποχώρηση στελεχών και την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών από τη Νέα Αριστερά
Όλο και περισσότεροι νέοι αναβάλουν να κάνουν οικογένεια
Για αναμενόμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας κάνει λόγο η Νέα Αριστερά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.