- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,5% η ΝΔ, δεύτερος ο Τσίπρας με 15,5%
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση: Μητσοτάκης πρώτος, Τσίπρας δεύτερος, Καρυστιανού τρίτη
Σημαντικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα, ενώ τα νέα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού αλλάζουν τις ισορροπίες στον χώρο της αντιπολίτευσης.
Στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,5%, διατηρώντας διαφορά 15 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται η ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα με 15,5%, ενώ τρίτη είναι η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού με 12,6%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στην τέταρτη θέση με 10,5%, καταγράφοντας απώλειες σχεδόν τεσσάρων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 25,6%, η ΕΛ.Α.Σ. 13%, η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» 10,5% και το ΠΑΣΟΚ 8,8%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 16,1%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα για την πολιτική σταθερότητα. Το 56,6% δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει με γνώμονα τη σταθερότητα, έναντι 33,5% που δηλώνει ότι θα επιλέξει ψήφο διαμαρτυρίας. Παράλληλα, το 78,6% θεωρεί σημαντικό ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός που θα κληθεί να διαχειριστεί μια μεγάλη εθνική ή διεθνή κρίση.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,2%. Τρίτη εμφανίζεται η Μαρία Καρυστιανού με 7,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης υποχωρεί στο 4,8%.
Η έρευνα καταγράφει επίσης θετική ανταπόκριση στα δύο νέα πολιτικά εγχειρήματα. Το 30,1% αξιολογεί θετικά την πρώτη δημόσια εμφάνιση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση της ΕΛ.Α.Σ., ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Μαρία Καρυστιανού ανέρχεται στο 36,1%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.