- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκουρλέτης: Θετικός σε δημοψήφισμα ή εκλογές
«Χάσαμε τρεις μήνες με την παρελκυστική τακτική των δανειστών»
Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος ή εκλογών τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο είτε των εκλογών είτε του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να αποφασιστεί εκ των προτέρων αλλά εξαρτάται από «το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας».
«Εγώ είμαι από αυτούς που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες. Είτε αυτό είναι δημοψήφισμα, είτε είναι εκλογές. Αλλά επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος, αφού δούμε το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας. Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να το πούμε», είπε ο κ. Σκουρλέτης και ερωτηθείς αν η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ είναι επιλογή, απάντησε: «Προφανώς δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο επιλογή. Κάποια πράγματα καμιά φορά γίνονται χωρίς να είναι στις επιλογές σου».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υπάρχουν τα χρήματα για να καταβληθεί αύριο η δόση στο ΔΝΤ. Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε: «Εγώ θα προσπεράσω και θα σας πω κάτι άλλο: τα δίνουμε τα λεφτά αύριο, συμφωνία θα έχουμε; Θα μπορούμε να δώσουμε μεθαύριο κάτι άλλο, μία άλλη μας υποχρέωση; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό συνέχεια». Υποστήριξε ακόμη ότι «χάσαμε τρεις μήνες με την παρελκυστική τακτική των δανειστών». «Ενδεχομένως, να ήταν ένα μέρος σχεδίου τους, εμείς να αποπληρώνουμε –και είναι παγκόσμιο φαινόμενο– από τον Αύγουστο, αυτή η χώρα, χωρίς να έχει δανειστεί ευρώ τσακιστό. Έχει αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και καταλαβαίνετε πως αυτό φτάνει τα όριά του κάποια στιγμή» κατέληξε.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.