- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεϊμάρογλου: Αντίθετος με το «παρών» του ΠΑΣΟΚ για τη θητεία Στουρνάρα
Ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης» χαρακτηρίζει προσχηματικό το επιχείρημα περί ορίου θητειών
Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου επικρίνει τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τον Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για αμφίσημη και επιζήμια πολιτική στάση.
Κριτική στη στάση του ΠΑΣΟΚ κατά την ψηφοφορία για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί ο εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού «Μεταρρύθμιση», Γιάννης Μεϊμάρογλου.
Σε δημόσια παρέμβασή του, ο κ. Μεϊμάρογλου δηλώνει ότι τον εξέπληξε η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να τηρήσει στάση «παρών» στη Βουλή, παρά τη θετική αποτίμηση του έργου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα από τον εκπρόσωπο του κόμματος κατά τη σχετική συζήτηση.
Όπως αναφέρει, το επιχείρημα περί ορίου δύο θητειών είναι «προσχηματικό», υπενθυμίζοντας ότι στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εγκρίθηκε όριο έως και πέντε θητειών για τους βουλευτές του κόμματος, δηλαδή συνολικά είκοσι χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας.
Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θα υπερβεί αυτό το χρονικό όριο ούτε με την ολοκλήρωση της νέας θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Παράλληλα, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου επισημαίνει ότι στο παρελθόν οι αμφίσημες πολιτικές στάσεις του ΠΑΣΟΚ, που άφηναν περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες ή σενάρια πολιτικής σύμπλευσης, δεν είχαν θετική απήχηση στους πολίτες στους οποίους απευθύνεται το κόμμα.
Η ανάρτησή του:
Για το «παρών» του ΠΑΣΟΚ στην ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα.
Η δήλωση «παρών» από το ΠΑΣΟΚ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την ανανέωση, για δεύτερη φορά, της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη με εξέπληξε μετά και τη θετική αποτίμηση του έργου του από τον εκπρόσωπο του κόμματος και με βρίσκει απολύτως αντίθετο.
Το επιχείρημα του ορίου των δύο θητειών είναι μάλλον προσχηματικό από τη στιγμή που το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψήφισε τα είκοσι χρόνια, έως πέντε θητείες, για τους βουλευτές του κόμματός του. Το χρονικό αυτό όριο δεν θα το ξεπεράσει ο Γιάννης Στουρνάρας ούτε κατα τη λήξη της νέας θητείας του.
Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι όσες φορές η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν αμφίσημη και άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες και πολιτικά σενάρια σύμπλευσης με κόμματα που δεν έχουν καμιά σχέση με ένα ιστορικό θεσμικό κόμμα που διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, η απήχηση στους πολίτες στους οποίους απευθύνεται δεν ήταν θετική.
Γιάννης Μεϊμάρογλου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
«Η ιστορία ξαναγράφεται από την ίδια την κοινωνία»
Ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης» χαρακτηρίζει προσχηματικό το επιχείρημα περί ορίου θητειών
Δεν είναι ακραίο το νομικό μας σύστημα να τζογάρει ζωές δίνοντας ευκαιρίες σε αδίστακτους εγκληματίες;
«Νέα κόμματα με πρωτοεμφανιζόμενους ή επανεμφανιζόμενους πρωταγωνιστές που φορούν άλλο προσωπείο»
Με αφορμή την αποκάλυψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό τη φορολόγηση των εφοπλιστών
Ποιοι αγρότες και παραγωγοί παίρνουν χρήματα
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Ποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν πρώτοι στα ΑΤΜ
Ποιοι δικαιούνται και τρίτη δόση , τι ισχύει με τις πληρωμές μέσω IBAN
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ μιλάει για τις πολιτικές εξελίξεις
Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το όνομα και την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα
Καταλύτης εξελίξεων σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά
Η ατζέντα των θεμάτων
Οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ στο «Χιλιοστό»
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη προκάλεσαν παραβάσεις και παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο
Συναντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με τον Έντι Ράμα στα Τίρανα
Αιχμές για το νέο κόμμα Τσίπρα και άνοιγμα σε ΜέΡΑ25
Πυρά του κατά του διοικητή της ΤτΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.