- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ για τουρισμό: «Έκρηξη» στα last minute bookings αν επιβεβαιωθεί το καλό σενάριο
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν - Έμφαση σε εργασία, στέγαση και εκπαίδευση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ αναφέρθηκε σε αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό, με παρεμβάσεις στην εργασία, τη στέγαση και τη τουριστική εκπαίδευση
Αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού τουρισμού εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι πρώτοι δύο μήνες του 2026 κινήθηκαν εξαιρετικά, εκφράζοντας την εκτίμηση πως, εφόσον επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο, η χώρα θα δει «μια έκρηξη των last minute bookings» κατά τη θερινή περίοδο.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά δεν συνιστά συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας πως ο κλάδος λειτουργεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον που απαιτεί συνεχή προσαρμοστικότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται κάθε χρόνο να πηγαίνουμε από ρεκόρ σε ρεκόρ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και οι σημερινές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.
«Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση με αισιοδοξία. Έχετε περάσει χειρότερα και η ελληνική πολιτεία απέδειξε ότι είναι κοντά στον κλάδο του τουρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι δεν μπορεί η αγορά να αναμένει διαρκώς νέα ιστορικά ρεκόρ, τονίζοντας πως «δεν γίνεται κάθε χρόνο να πηγαίνουμε από ρεκόρ σε ρεκόρ».
Παρεμβάσεις για εργασία, στέγαση και εκπαίδευση
Στάθηκε επίσης στο ζήτημα της στέγασης των εργαζομένων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κανονιστικών παρεμβάσεων με υποχρεωτικό χαρακτήρα για τις επιχειρήσεις.
«Δεν γίνεται να μην υποχρεώνουμε τις επιχειρήσεις για τη στέγαση των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να έχει και ένα στοιχείο υποχρεωτικότητας», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος τέλος στην τουριστική εκπαίδευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα δεν βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, τονίζοντας πως αν η Ελλάδα θέλει να κατακτήσει «το χρυσό μετάλλιο» στον παγκόσμιο τουρισμό, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απίστευτοι ερασιτεχνισμοί από τον άνθρωπο που χειρίζεται διαβαθμισμένες απόρρητες πληροφορίες»
«Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το video clip του τραγουδιστή
«Εγώ τους έλεγα να κάνουν δέκα πράγματα και αυτοί έκαναν τα αντίθετα» λέει για τη ΝΔ
«Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη των Ελλήνων και της πατρίδας» σημειώνει η Πειραιώς
Καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω καιρικών συνθηκών
Οι βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ούτε να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα στα χρόνια του διχασμού»
«Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» λέει ο κ. Φρονιμάκης
Βρίσκεται εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
«Οι νέες αποκαλύψεις υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει ανοιχτό»
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τονίζει ο ευρωβουλευτής
«Ο Τσίπρας και η ΕΛΑΣ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» σημειώνει
Από τον Έλτον Τζον και την Άνγκελα Μέρκελ στον Θάνο Ντόκο: Η ιστορία των Ρώσων φαρσέρ που τιμήθηκαν από το Κρεμλίνο
Αποκάλυψε ότι ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό για το περιστατικό
Γιατί δεν δημοσιοποιείται η πλήρης λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.