- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία, περιφέρειες και εποπτευόμενους φορείς.
Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, καθώς βάσει του σχεδιασμού της αναπληρώτριας υπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου, το επόμενο διάστημα θα «τρέξουν» 16.145 θέσεις σε υπουργεία, 3.500 στην περιφέρεια και 470 σε εποπτευόμενους φορείς.
Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο «τμήμα» του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί οι αιτήσεις για 32.433 ανέργους που θα απασχοληθούν σε δήμους και περιφέρειες.
Στο πρόγραμμα έχει γίνουν στοχευμένες τροποποιήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Να σημειωθεί πως η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη.
Με βάση τους όρους του προγράμματος, οι αποδοχές διαμορφώνονται στα 431,75 ευρώ τον μήνα για νέους κάτω των 25 ετών. Το ποσό ανέρχεται στα 495,25 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 25 ετών.
Εντωμεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 Μαΐου, αναμένεται να αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες, που θα περιλαμβάνουν τους δικαιούχους που θα καλύψουν τις 32.433 θέσεις κοινωφελούς εργασίας διάρκειας πέντε μηνών σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας. Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων μέσω του συστήματος μοριοδότησης του Οργανισμού ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς, αφού έπρεπε να εξεταστούν οι 192.571 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί.
Θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις, προκειμένου εντός του Ιουνίου να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει εντός πέντε ημερών από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, να μεταβούν στις υπηρεσίες που θα τους έχουν επιλέξει για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
photo © ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.