- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίσκεψη Τασούλα στο Ερεβάν: «Η Ελλάδα έχει παρόμοια δραματικά βιώματα με την Αρμενία»
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
Επίσκεψη Τασούλα στο Ερεβάν: «Η Ελλάδα έχει παρόμοια δραματικά βιώματα με την Αρμενία»
Στην Αρμενία βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, για την 8η Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που πραγματοποιείται στο Ερεβάν.
Κατά την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων Tsitsernakabert, και προέβη σε δήλωση τονίζοντας ότι «Στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Ερεβάν της Αρμενίας είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας, όπου απέτισα φόρο τιμής μαζί με την ελληνική αποστολή στο 1,5 εκατομμύριο θύματα της Γενοκτονίας».
Όπως σημείωσε «Εκατόν έντεκα χρόνια μετά την Αρμενική Γενοκτονία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν έχει σταματήσει να κυλάει δραματικά η ανάμνηση αυτού του γεγονότος, δεν έχει υπάρξει σταμάτημα της πίκρας και της οδύνης, για τον απλούστατο λόγο ότι η ανάγκη αποδοχής της ιστορικής αλήθειας από τον θύτη αυτού του εγκλήματος δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει παρόμοια δραματικά βιώματα με την Αρμενία και η χώρα μας κρατά άσβεστη τη μνήμη αυτού του δραματικού εγκλήματος. Και πιστεύουμε ότι μόνο με άσβεστη μνήμη παρόμοια εγκλήματα Γενοκτονίας δε θα επαναληφθούν στο μέλλον».
Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα και η Αρμενία συνδέονται με βαθείς ιστορικούς δεσμούς και αναπτύσσουν διαρκώς σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας. Είμαστε και οι δυο χώρες βαθιά προσηλωμένες στις αξίες και τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. Και όλη αυτή η κοινή προσήλωση είναι η πυξίδα μας μέσα σε ένα κόσμο που αντιμετωπίζει πάρα πολλές, ποικίλες προκλήσεις και αβεβαιότητες».
Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Παλαιών Χειρογράφων Matenadaran, όπου τον υποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Επιστημών και Αθλητισμού Zhanna Andreasyan και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ara Khzmaliyan. Ακολούθησε ξενάγηση.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρέσβης Ιωάννης Βράιλας και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία Χρήστος Σοφιανόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.