- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Market Pass 2026: Αυτόματα η πληρωμή χωρίς αίτηση, τα ποσά
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
Πότε ανοίγει το Market Pass 2026, οι δικαιούχοι και τι ισχύει με την αίτηση, τι να προσέξετε με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Εντός καλοκαιριού θα γίνουν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι πληρωμές στο Market Pass 2026.
Το Market Pass 2026 είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ). Πρακτικά όσοι το πήραν (συνεχόμενα ή «σπαστά») ή συνεχίζουν να το παίρνουν από τον Μάρτιο του 2024 και μετά, δικαιούνται το συγκεκριμένο οικονομικό βοήθημα.
Προσοχή! Η πληρωμή έχει αναδρομική ισχύ και γίνεται μέσω ψηφιακών vouchers, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρόφιμα και άλλα βασικά είδη σε σούπερ μάρκετ και οπωροπωλεία. Δεν απαιτείται αίτηση, καθώς η διαδικασία είναι αυτόματη.
Στόχος του προγράμματος είναι να μειωθεί το διαρκώς αυξανόμενο κόστος και να υπάρξει έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 400 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι θα ωφελήσει 210.000 νοικοκυριά.
Ποιες αγορές δεν καλύπτει το Market Pass 2026, τι ισχύει με τα ποσά
Όπως έχει διευκρινίσει και η αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, το Market Pass 2026 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα καπνού και τυχερά παιχνίδια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής μηνιαία επιδότηση, ωστόσο η υπουργός έχει γνωστοποιήσει ότι θα ξεκινά από τα 40 ευρώ και θα αυξάνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού.
Αυτό σημαίνει ότι δικαιούχος που πήρε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) για 6 μήνες, θα πάρει αναδρομικά στην πρώτη δόση το ποσό των 240 ευρώ. Για 12 μήνες το ποσό ανεβαίνει στα 480 ευρώ, για να φθάσει τα 720 ευρώ στους 18 μήνες και τα 960 ευρώ στους 24 μήνες. Σημειώνεται ότι τα 1.200 ευρώ είναι το «ταβάνι» για το Market Pass 2026.
Διευκρινίζεται, τέλος, ότι μετά την πρώτη πληρωμή, τα ψηφιακά vouchers για τρόφιμα θα πιστώνονται αυτόματα κάθε μήνα. Δεν θα απαιτείται, δηλαδή, από τους δικαιούχους να προβούν σε κάποια ενέργεια (π.χ. αίτηση).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού
Μέσω ειδικής πλατφόρμας, τα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέτουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού
Νέο εθνικό πρότυπο κέντρο για την άνοια στο Περιστέρι
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Την Πέμπτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαφθορά
Συνέντευξη του εκτελεστικού προέδρου της METLEN στο CNBC
Οι περιφέρειες που καλύπτονται είναι η Αν. Αττική, Έβρος, Β΄ Πειραιώς, Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερία και Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών
Το ελληνικό γιαούρτι, τα τυριά και τα φρούτα οδηγούν την εξαγωγική ανάπτυξη
Αναλυτικοί πίνακες με τις καταβολές που έγιναν
«Αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου κοινοπραξίας η αποκατάσταση των ζημιών» ανέφερε ο υφυπουργός
Η χώρας μας δεν σταματά να αλλάζει πίστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, λεηλασίες σε καταστήματα
Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου
Η πολιτική διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και η εργαλειοποίηση της κοινωνικής οργής
Πόσα δίνουμε τον χρόνο για την καθημερινή μας συνήθεια
«Για να θησαυρίσουν δεν διστάζουν να οδηγούν στον θάνατο απελπισμένους ανθρώπους»
Το κρίσιμο Eurogroup και τα δεδομένα στο τραπέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.