- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπελέρης: Πρέπει να μπει ένα τέλος στην παράνομη τουρκική αλιεία
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Η προστασία των θαλασσών μας δεν είναι μόνο περιβαλλοντική υποχρέωση, αλλά και ζήτημα κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Φρέντη Μπελέρης
Στις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην παράνομη αλιευτική δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης, κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως είπε ο κ. Μπελέρης, οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων, γεγονός που επιβαρύνει επιπλέον τους επαγγελματίες αλιείς και απειλεί την οικονομία παράκτιων και νησιωτικών περιοχών, καθώς και τη σταθερή πρόσβαση σε τρόφιμα.
«Απαραίτητη», σύμφωνα με τον ίδιο, « είναι η λήψη στοχευμένων μέτρων για τη στήριξη του κλάδου μέσω της παροχής οικονομικής βοήθειας στους αλιείς για τα καύσιμα και της ενίσχυσης ως πλήρη επιδότηση των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες».
Στο μέτωπο της παράνομης αλιείας, ο κ. Μπελέρης επικεντρώθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο, μιλώντας για «αυξημένες τουρκικές παραβιάσεις με παράνομα αλιευτικά εργαλεία», οι οποίες, όπως είπε, εκτός του ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, υπονομεύουν τις προσπάθειες διατήρησης των ιχθυαποθεμάτων και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τους νόμιμους Ευρωπαίους αλιείς, με σοβαρές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Μπελέρης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων στη θάλασσα και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης.
«Η προστασία των θαλασσών μας δεν είναι μόνο περιβαλλοντική υποχρέωση, αλλά και ζήτημα κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.