- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαστεργίου: Πρόστιμα σε πλατφόρμες που δεν θα τηρήσουν την απαγόρευση των social media σε παιδιά
Οι απαγορεύσεις ισχύουν για Facebook, Instagram, Snapchat και TikTok
Η κυβέρνηση προτρέπει τις πλατφόρμες να χρησιμοποιήσουν το Kids Wallet για την επιβεβαίωση της ηλικίας
Την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση των social media σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στο ΕΡΤnews, σημειώνοντας τα επόμενα βήματα για την προστασία των παιδιών από τον ψηφιακό εθισμό.
Ξεκαθάρισε ότι οι απαγορεύσεις ισχύουν για τα social media: Facebook, Instagram, Snapchat και TikTok. «Οι πλατφόρμες θα πρέπει να προετοιμαστούν. Με όση βεβαιότητα που μπορεί να έχουν από τα στοιχεία που συλλέγουν, πρέπει να αναγνωρίσουν ότι αυτός ο λογαριασμός ανήκει σε ένα παιδί κάτω των 15 ετών. Θα πρέπει την 1η Ιανουαρίου του 2027, όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο, να ζητήσουν επιβεβαίωση του λογαριασμού του χρήστη με όποιο μηχανισμό εκείνες κρίνουν».
Την ίδια ώρα, προανήγγειλε «υψηλά πρόστιμα για όσες πλατφόρμες δεν συμμορφωθούν», ενώ γνωστοποίησε ότι «η κύρωση θα επιβάλλεται στις έδρες τους».
Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση προτρέπει τις πλατφόρμες να χρησιμοποιήσουν το Kids Wallet για την επιβεβαίωση της ηλικίας. Σχολίασε, ωστόσο, ότι λόγω της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς «κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να υποχρεώσει την πλατφόρμα να χρησιμοποιήσει έναν τέτοιον μηχανισμό, αλλά μπορούμε να πούμε ότι εμείς έχουμε ήδη φτιάξει έναν ασφαλή μηχανισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβεβαίωση της ηλικίας».
Σχετικά με τις πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται με την ελληνική νομοθεσία, ανέφερε ότι «πρακτικά μπορεί να γίνει μια καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τον υπεύθυνο εθνικό φορέα για τη λειτουργία του της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Έπειτα, η ΕΕΤΤ ειδοποιεί τον αντίστοιχο φορέα της Ιρλανδίας, όπου οι περισσότερες πλατφόρμες έχουν έδρα, και παράλληλα ειδοποιείται και η Ευρωπαϊκή Ένωση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.