- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζαχαράκη: Στον ανασχεδιασμό της ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής προχωράει το υπουργείο Παιδείας
Για μια ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ουσιαστικά συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού συστήματος
Παρουσία της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, ξεκίνησαν, νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, οι εργασίες των ομάδων που συγκροτήθηκαν με στόχο τον ανασχεδιασμό των καθηκοντολογίων και της λειτουργίας των δομών της ειδικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, στον χαιρετισμό της, κατά την έναρξη των διαδικασιών, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε τη σημασία της αποτίμησης του υφιστάμενου πλαισίου, μετά από αρκετά χρόνια, καθώς και της μελέτης και του σχεδιασμού ενός νέου πλαισίου λειτουργίας για το σύνολο των δομών και των θεσμών της ειδικής και ενταξιακής εκπαίδευσης.
Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη των επιτροπών -εκπαιδευτικούς και μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού με πολυετή εμπειρία και ουσιαστική παρουσία σε θέσεις ευθύνης- για τη συμμετοχή και τη συμβολή τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός του ανασχεδιασμού είναι η προώθηση της ενταξιακής εκπαίδευσης και η υλοποίηση των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, σε ευθυγράμμιση με το διεθνές θεσμικό πλαίσιο για την ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση.
«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ουσιαστικά συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού συστήματος, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητριών και μαθητών και προάγει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση», τονίζεται στο Δελτίο Τύπου.
Οι ομάδες εργασίας θα λειτουργήσουν υπό την επίβλεψη και την ευθύνη του αντιπροέδρου του ΙΕΠ, Κωνσταντίνου Λολίτσα, με τη σημαντική συμβολή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.
Ειδικότερα, οι ομάδες εργασίας θα επεξεργαστούν τη βελτίωση της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και θεσμών ειδικής και ενταξιακής εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη), καθώς και των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης (ΚΕΔΑΣΥ, ΕΔΥ), συμπεριλαμβανομένων των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του εκπαιδευτικού προσωπικού, του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).
Σημειώνεται ότι στη διαδικασία προβλέπεται η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων και παρατηρήσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, μέσω ειδικών συνδέσμων που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» τις εξαγγελίες Τσίπρα για την πατριωτική εισφορά
«Ο λαός θα κάνει σφάλμα αν του δώσει ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
«Μας ακούσατε και δεν μας αφήσατε στην τύχη μας», δήλωσε ο νεαρός μαθητής
Σήμερα το απόγευμα η ομιλία του στο Ηράκλειο
«Η συνταγή είναι γνωστή, δοκιμασμένη και αποτυχημένη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι Έλληνες είναι τόσο ανόητοι που, παρότι δεν έχουν λεφτά, αγοράζουν ακριβά προϊόντα που σπανίως είναι αισθητά καλύτερα από τα φτηνότερά τους
Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» δεν αποτελεί μηχανισμό επιθετικής προβολής ισχύος, αλλά μηχανισμό ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας απέναντι σε μια πιθανή επίθεση.
Πώς σχολιάζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ
«Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε μόνο το μυαλό του ελληνικού λαού, κέρδισε και την καρδιά του» σημειώνει
«Τα έργα δεν σταματούν - Κυβέρνηση και Περιφέρεια αλλάζουν την εικόνα της Αττικής», τόνισε ο Μητοστάκης
Δεν αρκεί να συζητάμε πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός ή πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο προϋπολογισμός στους διάφορους τομείς
«Και οι τέσσερις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη παραμένουν επίκαιρες. Απαιτούν, όμως, νέο περιεχόμενο» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός
«Δεν αμφισβητούμε την αξία των εξετάσεων. Μια δύσκολη μέρα δεν μπορεί να ακυρώνει χρόνια προσπάθειας»
Η 3η Σεπτεμβρίου και οι σταθμοί της πολιτικής παρουσίας
Γιατρός και κόρη πρώην υπουργού
«Αν το περιφερειακό πρόγραμμα παραμείνει ως έχει, θα καταλήξει ένα κενό πουκάμισο» προειδοποιεί
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Πρόγραμμα με «άρωμα» Θεσσαλονίκης
Σε 1,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι έλεγχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.