- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φλωρίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές - Σήμερα στη Βουλή οι δικογραφίες
Τι ανέφερε για τη δίκη των Τεμπών και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Γιώργος Φλωρίδης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη δίκη των Τεμπών και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, έκανε γνωστό σε συνέντευξή του σήμερα (3.4) στον ΣΚΑΪ ότι σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη Βουλή οι νέες δικογραφίες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Αυτό που έχω μάθει πολλά χρόνια στην πολιτική είναι να διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι δημοσιεύεται για όλες τις περιπτώσεις. Αυτά δεν δημιουργούν τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις που φαντάζονται κάποιοι, αλλά ευκαιρίες για μια κάθαρση κρατικών λειτουργιών που έχουν σαπίσει», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης και εκτίμησε ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Ο Γιώργος Φλωρίδης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη δίκη για τα Τέμπη
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε για τη στάση που κρατά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη των Τεμπών. «Είμαστε σε συννενόηση με την Ένωση Δικαστών και τους δικηγορικούς συλλόγους για την συμπεριφορά των μελών τους. Είναι νομοθετημένη εδώ και δεκαετίες η πειθαρχική δίωξη εναντίον των δικηγόρων. Θα προτιμούσα το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο να εφαμόζεται». Ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι συνεχείς παρεμβάσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια που «έκαναν τη δίκη να πηγαίνει πίσω», αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, την οποία χαρακτήρισε ως «την τελευταία απόπειρα εκβιασμού της δικαιοσύνης για να ανοίξει ξανά η ανάκριση, με αφορμή το άνοιγμα των ταφών. Αν το πετύχαιναν αυτό, τότε η ανάκριση δεν θα έκλεινε ποτέ, η δίκη δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί, και φυσικά θα είχαμε μια έκρηξη της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκταφές θα μπορούσαν να είχαν γίνει, με την προϋπόθεση ότι θα συναινούσαν αυτοί που τη ζήτησαν».
Ο υπουργός σημείωσε ότι η κύβερνηση αφαίρεσε διάταξη που καθυστερούσε τη δίκη και ότι αντίστοιχες δίκες σε άλλες χώρες όπως Αγγλία και Ισπανία γίνονται με καθυστέρηση 10 ετών. «Η κυβέρνηση έκανε καταπληκτική δουλειά για να ξεκινήσει άμεσα η δίκη. Αυτή είναι μια νίκη της δικαιοσύνης. Φανταστείτε να γινόταν το 2033 τι αντιδράσεις θα υπήρχαν».
«Ζήτημα δεν είναι οι συμπεριφορές της κ. Κωνσταντοπούλου αλλά τι πραγματικά συμβαίνει. Το σημαντικό είναι ότι ακόμα και δικηγόροι από τη δική της πλευρά λένε το ίδιο πράγμα. Πλειοψηφία δικηγόρων και συγγενών των θυμάτων λένε ότι θέλουν να συνεχιστεί η δίκη, το ότι 2-3 κάνουν φασαρία δεν σημαίνει ότι είναι η πλειοψηφία», κατέληξε ο Γιώργος Φλωρίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής
Ο υπουργός Ανάπτυξης στο εργοστάσιο του Ομίλου Cenergy Holdings στο Σουσάκι Κορινθίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.