- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιλένα Αποστολάκη για τράπεζες: Ο πολίτης χρεώνεται για να λαμβάνει τον μισθό του
Η τοποθέτηση κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή
«Χρεώνουν μέχρι και τον μισθό» σφοδρή επίθεση Αποστολάκη για τις τραπεζικές προμήθειες
Η πρακτική των τραπεζών να επιβάλλουν μηνιαίες χρεώσεις ακόμη και σε απλούς λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων βρέθηκε στο στόχαστρο της Μιλένας Αποστολάκη, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Η Μιλένα Αποστολάκη χαρακτήρισε τις χρεώσεις «κοινωνικά άδικες και θεσμικά απαράδεκτες», κάνοντας λόγο για μια πρακτική που επιβαρύνει άμεσα τους πολίτες σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες. Τόνισε ότι ακόμη και η απλή διατήρηση ενός λογαριασμού μετατρέπεται πλέον σε υπηρεσία με κόστος, την ώρα που – όπως υποστήριξε – οι τράπεζες εμφανίζουν υψηλή κερδοφορία, διανέμουν σημαντικά μερίσματα και αυξάνουν τις αποδοχές των στελεχών τους.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη στάση της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «προκλητική σιωπή» και απουσία ουσιαστικής εποπτείας. Όπως σημείωσε, η επιβολή χρεώσεων σε υπηρεσίες που συνδέονται με την καθημερινή οικονομική δραστηριότητα των πολιτών, όπως η καταβολή μισθού ή η πληρωμή λογαριασμών, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κανονικότητα.
«Είναι αποδεκτό ο πολίτης να χρεώνεται για να λαμβάνει τον μισθό του και να συμμετέχει στην οικονομική ζωή;» διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει σαφή απάντηση στο ζήτημα.
Παράλληλα, η Μιλένα Αποστολάκη παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που περιλαμβάνουν την επιβολή έκτακτης εισφοράς 5% στα υπερκέρδη των τραπεζών, τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής προστασίας καταναλωτή και την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από την αρμόδια αρχή προστασίας καταναλωτή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υπάρξει παραβιάσεις της νομοθεσίας ή χρεώσεις χωρίς τη σαφή συναίνεση των πελατών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση του υπουργού Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.