Πολιτικη & Οικονομια

Δρίτσας: Εικονική πραγματικότητα από ΝΔ το θέμα των μεταναστών

Απάντηση στις δηλώσεις του Μ. Βαρβιτσιώτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94192-189371.jpg

Με αφορμή τις δηλώσεις του τέως υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεόδωρος Δρίτσας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας στο θέμα των μεταναστών.

Να θυμίσουμε ότι ο Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα σε 3 μήνες η κυβέρνηση με τις πολιτικές της «κατάφερε να πολλαπλασιάσει δραματικά τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μας από τα θαλάσσια σύνορα» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει το ζήτημα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας».

«Παρά τα εμφανώς καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα των πολιτικών τους οι απελθούσες κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ παριστάνουν ότι δε γνωρίζουν για ποιο λόγο το Λιμενικό Σώμα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών ροών», αναφέρει ο Δρίτσας απαντώντας στον τέως υπουργό και τον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα» γύρω από το επίμαχο αυτό θέμα. Παράλληλα ο κ. Δρίτσας τονίζει, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση περιέκοψε σειρά δαπανών από τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα λειτουργίας σε θέματα προμήθειας καυσίμων, συντήρησης εναέριων μέσων, εξοπλισμού και άλλων αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Επίσης πρόσθεσε «Κανένα έργο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020 δεν έχει ενταχθεί. 7.125.000 ευρώ είναι η αξία των έργων ΕΣΠΑ, που απεντάχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Βαρβιτσιώτη και δυστυχώς αφορούσαν στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης».

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ