- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: Διεγράφησαν 308.000 φοιτητές - φαντάσματα, καμία ενεργή κατάληψη
«Το 2026 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη
Στο ζήτημα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών από τα μητρώα των δημόσιων πανεπιστημίων και στη νέα εποχή για τα δημόσια πανεπιστήμια καθώς δεν υπάρχει καμία ενεργή κατάληψη σήμερα, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
«Το 2025 για πρώτη φορά υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας να διαγράψουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αιώνιους φοιτητές από τα μητρώα των πανεπιστημίων. Για να είμαι πιο ακριβής 308.000 κατ' όνομα φοιτητές, φοιτητές φαντάσματα, διεγράφησαν από τα μητρώα των πανεπιστημίων» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Επίσης σημειώνει ότι το τέλος του 2025 μάς βρίσκει χωρίς καμία ενεργή κατάληψη σε χώρους διδασκαλίας των δημόσιων πανεπιστημίων. «Τελειώνουμε πια με μια πρακτική δεκαετιών η οποία είχε ταλαιπωρήσει πολύ το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και περνάμε σε μια νέα εποχή» αναφέρει.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρουσιάζει μια φωτογραφία με το πώς ήταν το κυλικείο της Νομικής και πώς έγινε και μια φωτογραφία της νέας βιβλιοθήκης του Τμήματος Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «ένας χώρος ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη για πολλές δεκαετίες μεταμορφώθηκε σε έναν πραγματικό χώρο γνώσης για τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου» σημειώνει.
«Αυτή είναι η εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων την οποία θέλουμε και για την οποία αγωνιζόμαστε. Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.