- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χρ. Δήμας για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: «Ναι, θα πέσουν κεφάλια»
Οι διευκρινίσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών
Ο Χρίστος Δήμας για τα προβλήματα που προκλήθηκαν την Κυριακή στα αεροδρόμια λόγω του μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, μίλησε σήμερα (5.1) στην ΕΡΤNews για το μπλακ άουτ που επηρέασε τις πτήσεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας εχθές Κυριακή (4.1).
«Αρχικά, να πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο επηρέασε τις αερομεταφορές. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Βγήκε ΝΟΤΑΜ κατευθείαν. Θέλω να εξηγήσω ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα για να έχουμε μία σαφή εικόνα: Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας υπήρχε μια παρεμβολή στις συχνότητες, ένας έντονος θόρυβος ο οποίος καθιστούσε αδύνατη την επικοινωνία των πιλότων. (…) Ο θόρυβος αυτός, οι παρεμβολές αυτές από αέρος που επηρέασαν το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε όλη τη χώρα», εξήγησε ο Χρίστος Δήμας.
«Εκεί που θέλω να σταθώ είναι ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και με τον ΟΤΕ και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ξεκίνησε κατευθείαν να ελέγχει όλες τις υποδομές και με επιτόπιους ελέγχους, αλλά και με το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να δει τι είδους παρεμβολές υπήρχαν και απ’ότι φαίνεται δεν προκύπτουν από τις υποδομές της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Χρίστος Δήμας: Δεν ήταν κυβερνοεπίθεση
Ο Χρίστος Δήμας υποστήριξε ότι «δεν ήταν κυβερνοεπίθεση. Η γενεσιουργός αιτία δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις όμως για αυτόν τον λόγο έχω διατάξει από εχθές ένορκη διοικητική εξέταση, άρα προχωράμε σε ΕΔΕ, ώστε να δούμε ακριβώς ποιος είναι υπεύθυνος, γιατί συνέβη το χθεσινό περιστατικό και φυσικά, να μην επαναληφθεί κάτι στο μέλλον».
Ο κ. Δήμας σημείωσε ότι «σαφέστατα θα πέσουν κεφάλια. Η ΕΔΕ γίνεται για να δούμε ποιος ακριβώς ευθύνεται για τη χθεσινή δυσλειτουργία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.