- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χρ. Δήμας για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: «Ναι, θα πέσουν κεφάλια»
Οι διευκρινίσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών
Ο Χρίστος Δήμας για τα προβλήματα που προκλήθηκαν την Κυριακή στα αεροδρόμια λόγω του μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, μίλησε σήμερα (5.1) στην ΕΡΤNews για το μπλακ άουτ που επηρέασε τις πτήσεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας εχθές Κυριακή (4.1).
«Αρχικά, να πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο επηρέασε τις αερομεταφορές. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Βγήκε ΝΟΤΑΜ κατευθείαν. Θέλω να εξηγήσω ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα για να έχουμε μία σαφή εικόνα: Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας υπήρχε μια παρεμβολή στις συχνότητες, ένας έντονος θόρυβος ο οποίος καθιστούσε αδύνατη την επικοινωνία των πιλότων. (…) Ο θόρυβος αυτός, οι παρεμβολές αυτές από αέρος που επηρέασαν το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε όλη τη χώρα», εξήγησε ο Χρίστος Δήμας.
«Εκεί που θέλω να σταθώ είναι ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και με τον ΟΤΕ και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ξεκίνησε κατευθείαν να ελέγχει όλες τις υποδομές και με επιτόπιους ελέγχους, αλλά και με το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να δει τι είδους παρεμβολές υπήρχαν και απ’ότι φαίνεται δεν προκύπτουν από τις υποδομές της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Χρίστος Δήμας: Δεν ήταν κυβερνοεπίθεση
Ο Χρίστος Δήμας υποστήριξε ότι «δεν ήταν κυβερνοεπίθεση. Η γενεσιουργός αιτία δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις όμως για αυτόν τον λόγο έχω διατάξει από εχθές ένορκη διοικητική εξέταση, άρα προχωράμε σε ΕΔΕ, ώστε να δούμε ακριβώς ποιος είναι υπεύθυνος, γιατί συνέβη το χθεσινό περιστατικό και φυσικά, να μην επαναληφθεί κάτι στο μέλλον».
Ο κ. Δήμας σημείωσε ότι «σαφέστατα θα πέσουν κεφάλια. Η ΕΔΕ γίνεται για να δούμε ποιος ακριβώς ευθύνεται για τη χθεσινή δυσλειτουργία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας μέσω της συμφωνίας «Project Trident»
Στην ημερίδα του Economist ο πρωθυπουργός με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»
Ξεκαθαρίζει ότι δεν συνεργάζεται με ιδιωτικές πλατφόρμες που χρεώνουν για κράτηση καταλυμάτων
Χάρης Δούκας: «Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία»
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικος Τσάφος
Πώς Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την άρνηση της πραγματικότητας
«Η σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ αφελής», λέει η βουλεύτρια για το όνομα ΕΛΑΣ
Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
«Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο βουλευτής
Το logo της ΕΛ.Α.Σ. έχει πιο πολλά κοινά με εξώφυλλα δίσκων των Slayer παρά με τα φλύαρα ναρκισσιστικά κατεβατά του Γιωτόπουλου.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.