- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συναντηση Τασούλα με φοιτητές που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό βιολογίας
Οι φοιτητές πρότειναν μια καινοτόμο παρέμβαση για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους
Συναντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα με φοιτητές του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων που απέσπασαν το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας στο Παρίσι
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που απαρτίζουν την ομάδα iGEM Ioannina 2025 και απέσπασαν πρόσφατα στο Παρίσι το Χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας.
Οι φοιτητές εξήγησαν στον Κωνσταντίνο Τασούλα πως δούλεψαν την ιδέα τους και στάθηκαν στην συγκινητικά μεγάλη ανταπόκριση που έτυχε η πρότασή τους, όχι μόνο από την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Οι βραβευμένοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τα τμήματα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιατρικής, Χημείας και Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής πρότειναν μια καινοτόμο παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που πλήττει τα πλατάνια στην Ήπειρο, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ειδικότερα, φέτος, η ελληνική ομάδα είχε να ανταγωνιστεί περίπου 450 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους φοιτητές για την επιτυχία τους, η οποία αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. «Τα καλά νέα στη χώρα μας δεν χαίρουν δημοσιότητας και αυτό αξίζει να το αλλάξουμε», τόνισε ο κ. Τασούλας και υπογράμμισε: «Το χρυσό μετάλλιο δεν είναι μόνο ατομικό σας επίτευγμα, αλλά φωτεινό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η νέα γενιά όταν έχει τις ευκαιρίες και τα εφόδια που απαιτούνται».
Την αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνόδευε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Άννα Μπατιστάτου, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης, καθώς και ο Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πέτρος Μαραγκός, οι επιβλέποντες καθηγητές Δημήτριος Αλίβερτης, Θεολόγος Μιχαηλίδης, και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων Ιωάννης Λεονάρδος.
Παρόντα ήταν τα μέλη της ομάδας iGEM Ioannina 2025: Ιφιγένεια Τυχηρού Ανυφαντή, Αγγελική Μπουλαλά, Αριστοτέλης Μιχαλάκης, Βασιλική Ραφαέλα Σαββίδου, Δημήτρης Μπλάκος, Ευανθία Χαντζαρίδου, Ζήσης Ψαλίδας, Θωμάς Κατίκος, Ιωάννης Βασίλειος Ελαφρόπουλος, Μαρία Περιστέρη, Παντελής Χαβιανίδης, Στέλλα Δημητρίου.
Την ομάδα συμπληρώνουν ακόμη οι: Γιώργος Σκορδάκης, Ηλιάνα Ράπτη, Σωκράτης Παπαθανασίου και Παναγιώτης Μιχαηλίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
«Η ιστορία ξαναγράφεται από την ίδια την κοινωνία»
Ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης» χαρακτηρίζει προσχηματικό το επιχείρημα περί ορίου θητειών
Δεν είναι ακραίο το νομικό μας σύστημα να τζογάρει ζωές δίνοντας ευκαιρίες σε αδίστακτους εγκληματίες;
«Νέα κόμματα με πρωτοεμφανιζόμενους ή επανεμφανιζόμενους πρωταγωνιστές που φορούν άλλο προσωπείο»
Με αφορμή την αποκάλυψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό τη φορολόγηση των εφοπλιστών
Ποιοι αγρότες και παραγωγοί παίρνουν χρήματα
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Ποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν πρώτοι στα ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.