- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Η μεγάλη συμπάθεια της Μέρκελ για τον Τσίπρα προέρχεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Η μόνη ορθή πολιτική πράξη του ήταν αυτή»
Γεωργιάδης: Η μεγάλη συμπάθεια της Μέρκελ για τον Τσίπρα προέρχεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών
Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε το βράδυ της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με όσα αναφέρει στο βιβλίο του κατηγορώντας τον ότι «δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη» εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, ότι «η μεγάλη συμπάθεια της Μέρκελ για τον Τσίπρα προέρχεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών».
«Για μένα το βιβλίο του είναι ακατανόητο. Βγαίνει και λέει ότι ο Λαφαζάνης ήταν ufo που δεν ήξερε ότι έχει πέσει ο κομμουνισμός, η Κωνσταντοπούλου ήταν νάρκισσος, ο Βαρουφάκης ένας σελέμπριτι που δεν καταλάβαινε τίποτα. Όταν ένας ceo επιλέγει μόνο κακά στελέχη ή ένας πρωθυπουργός κακούς υπουργούς, φταίνε οι κακοί υπουργοί ή ο πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης στο Action 24.
Μιλώντας, ειδικά για το κεφάλαιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα και μέσα η ίδια η συμφωνία απαγορεύει την κατάργησή της αν κάποιος δεν τη σεβαστεί και γι' αυτό δεν έχει να πει κάτι. Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη συμπάθεια της Μέρκελ για τον Τσίπρα προέρχεται από τη συμφωνία των Πρεσπών. Είχε κάνει πολιτική συμφωνία με τους Γερμανούς που την προσδοκούσαν για 15 χρόνια (σ.σ. τη Συμφωνία των Πρεσπών), έχει μπλέξει τη χώρα». Κάνοντας, δε, τον σταυρό του ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε «πώς σώθηκε η Ελλάδα, ότι η Ακρόπολη είναι όρθια ακόμα είναι θαύμα».
Γεωργιάδης: Η μόνη ορθή πολιτική πράξη του ήταν αυτή
Χαρακτήρισε, επίσης, «πολύ μοιραίο και επικίνδυνο, φοβερό δημαγωγό» τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «δεν έχει αλλάξει αλλά θα τον υπερασπιστώ για την κωλοτούμπα μετά το δημοψήφισμα. Η μόνη ορθή πολιτική πράξη του ήταν αυτή. Μετά το δημοψήφισμα θα μπορούσε να πάει τη χώρα στη δραχμή και δεν θα μπορούσαμε να πούμε κιχ. Θα είχαμε εμφύλιο αίμα. Εμείς είχαμε δει τα σχέδια της ΕΚΤ σε μια τέτοια περίπτωση. Τα σχέδια ήταν ελικόπτερα που θα πετούσαν νερά και τρόφιμα στις μεγάλες πόλεις, ο στρατός γύρω από σούπερ μάρκετ και την ΤτΕ, να μας φέρνουν λεφτά από τος εξωτερικό για να αγοράζουμε καύσιμα και φάρμακα. Η εποχή της δραχμής θα ήταν σαν τη Γάζα. Εκείνη τη στιγμή αν μας πήγαινε στη δραχμή δεν θα μπορούσε κανείς να τον σταματήσει, εγώ πιστεύω ότι θα ακολουθούσε εμφύλιος.
Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε, τέλος, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου περιγράφοντας ότι «εγώ τη γνώρισα όταν με έβαλε ο Σαμαράς στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Όταν μπήκα από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κωνσταντοπούλου, Κοντονής και Δρίτσας. Είχαν μπει ως ομάδα, στη μια εβδομάδα όταν έμπαινε μέσα η Ζωή οι άλλοι δύο έβγαιναν έξω γιατί μας ταλαιπωρούσε έκανε μπούλινγκ, μόνο με τον Κασιδιάρη τα είχε βρει, ήταν σύμμαχοι και ψήφιζαν τα ίδια».
Όπως είπε, δε, «τη μέρα που την πρότεινε ο Τσίπρας για πρόεδρο της Βουλής και συνέπεσαν τα βλέμματα με τον Κοντονή και πήγαν να μας πιάσουν τα γέλια. Ο μόνος που δεν είχε καταλάβει τι ήταν η Ζωή ήταν ο Τσίπρας. Έχει σοβαρά προβλήματα και ήταν βέβαιο ότι το αξίωμα που της έδωσε ήταν τραγικό λάθος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ιστορική παρέμβαση για την προστασία των θυμάτων και των επιζώντων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.