- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ – Στις 16 μονάδες η ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ
Iσχυρό αποτύπωμα οι ενεργειακές συμφωνίες
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ – Στις 16 μονάδες η ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ
Σαφώς ενισχυμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι, καταγράφοντας άνοδο μισής μονάδας και φτάνοντας στο 30% στην πρόθεση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων. Οι πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες στο Ζάππειο φαίνεται πως λειτούργησαν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, καθώς η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει πλέον στις 16 μονάδες, από 15,5% τον Οκτώβριο.
Το ΠΑΣΟΚ επίσης κερδίζει μισή μονάδα, ωστόσο η αναντιστοιχία μεταξύ της δικής του ανόδου και της συνολικής ενίσχυσης της ΝΔ οδηγεί σε μεγαλύτερη απόσταση στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης. Σταθερή στο 8% παραμένει η Ελληνική Λύση, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρατεί το 5,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας και το ΚΚΕ υποχωρούν κατά μισή μονάδα και ισοψηφούν στο 7%, επιβεβαιώνοντας τη δυσκολία να κεφαλαιοποιήσουν την κυβερνητική φθορά στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η Φωνή Λογικής και το ΜέΡΑ25 υποχωρούν στην πρόθεση ψήφου, αλλά καταγράφονται στο 4% στην εκτίμηση. Νίκη, Νέα Αριστερά και Κίνημα Δημοκρατίας μένουν εκτός Βουλής, ενώ η «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων ανεβαίνει στο 18%, ένα ποσοστό που διατηρεί σημαντικά περιθώρια μεταβολών στο πολιτικό σκηνικό.
Ισχυρό είναι το αποτύπωμα των ενεργειακών συμφωνιών που υπέγραψε η κυβέρνηση, με το 59% να διατυπώνει θετική άποψη. Η αποδοχή ξεπερνά το 50% σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και μόνον όσοι αυτοτοποθετούνται πολιτικά στην Αριστερά εμφανίζουν πλειοψηφικά αρνητικές γνώμες (31% θετικές).
Ενδιαφέρον δείχνει και το πεδίο των «νέων κομμάτων». Η ιδέα ενός πιθανού «κόμματος Τσίπρα» εμφανίζει άνοδο τριών μονάδων και φτάνει στο 14%, με ισχυρότερη διείσδυση σε αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, όπου οι θετικές γνώμες ξεπερνούν το 30%. Στον αντίποδα, η σκέψη για «κόμμα Σαμαρά» συγκεντρώνει 6% θετικές γνώμες, προσελκύοντας κυρίως αποσυσπειρωμένους ψηφοφόρους της ΝΔ — πολίτες που είχαν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα το 2023 αλλά σήμερα δεν το δηλώνουν στην πρόθεση ψήφου.
Παρά την πίεση της ακρίβειας και το βάρος του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει βαθμούς από τις διεθνείς ενεργειακές κινήσεις της, κάτι που αποτυπώνεται στις μετρήσεις των τελευταίων εβδομάδων και διαμορφώνει προς το παρόν ένα κλίμα σταθερής υπεροχής για τη Νέα Δημοκρατία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.