- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης για Shein και Temu: «Στηρίζουμε την άμεση επιβολή δασμών σε μικροδέματα από τρίτες χώρες»
Η Αθήνα προτείνει το μέτρο να εφαρμοστεί ταχύτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Πιερρακάκης για Shein και Temu: «Στηρίζουμε την άμεση επιβολή δασμών σε μικροδέματα από τρίτες χώρες»
Την επιβολή τέλους -και άμεσα από τις αρχές του 2026- σε κάθε μικροδέμα που έρχεται από Κίνα ή άλλες τρίτες χώρες, τάσσεται η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του ECOFIN στις Βρυξέλλες, όπου εξετάστηκε η πρόταση της ΕΕ για επιβολή τέλους 2 ευρώ, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει πριν έξι μήνες το Πρώτο Θέμα.
Σύμφωνα με τον κύριο Πιερρακάκη, η Αθήνα προτείνει το μέτρο να εφαρμοστεί ταχύτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, όπως ήδη έχει ξεκινήσει να το εφαρμόζει η Γαλλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στη δήλωση του ο κύριος Πιερρακάκης αναφέρει ότι «σε αυτές τις δύο ημέρες των συνεδριάσεων του Eurogroup και του ECOFIN, συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ και τη ρύθμιση των stablecoins έως τη φορολόγηση της ενέργειας και την μεταρρύθμιση των τελωνείων.
Ειδικότερα, όσον αφορά τους τελωνειακούς δασμούς, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Επιτροπής για την κατάργηση του ελάχιστου ποσού των 150 ευρώ, επιτρέποντας έτσι την δυνατότητα επιβολής δασμών σε δέματα χαμηλής αξίας που προέρχονται από τρίτες χώρες εντός των συνόρων της ΕΕ.
Πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διαφάνεια του ηλεκτρονικού εμπορίου, για την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών και για τη δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη θέση της Γαλλίας να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό ζητώντας την άμεση εφαρμογή σε ακόμη πιο πρώιμο χρονοδιάγραμμα, από τις αρχές του 2026. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για τα τελωνεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την Ένωση συνολικά» καταλήγει ο κ. Πιερρακάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.