- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυρανάκης για υπόθεση κυκλώματος στο Κτηματολόγιο: Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται
Αγωγή κατά εφημερίδας
Κυρανάκης για υπόθεση κυκλώματος στο Κτηματολόγιο : Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται
«Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται» δηλώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του κυκλώματος διαφθοράς σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής επί θητείας του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις επίορκων υπαλλήλων του Κτηματολογίου για την υπόθεση των "γρηγορόσημων", ένα ισχυρό σύστημα που έβγαζε χρήματα ταλαιπωρώντας συνειδητά τους πολίτες με καθυστερήσεις στις μεταγραφές ακινήτων τους, προσπαθεί εδώ και μήνες να με εκδικηθεί, επειδή έκανα το καθήκον μου και τους κατήγγειλα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών. Και προσθέτει σε άλλο σημείο «Η δουλειά που κάναμε στο Κτηματολόγιο για να φέρουμε ξανά ασφάλεια δικαίου, να μηδενίσουμε τις εκκρεμότητες, να απλοποιήσουμε και να ψηφιοποιήσουμε τις διαδικασίες, να δώσουμε πρόσβαση με διαφάνεια σε κάθε πολίτη που ήθελε να προστατέψει τα περιουσιακά του δικαιώματα προφανώς χάλασε τη δουλειά κάποιων που είχαν συνηθίσει να βλέπουν το Κτηματολόγιο ως "μαγαζάκι" τους.
Σε ό,τι αφορά αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο υπουργός γνωστοποιεί πως προχωρά σε εξώδικο και αγωγή κατά της εφημερίδας και του εκδότη της Ιωάννη Φιλιππάκη, «για τα συνειδητά ψέματα και τις νοσηρές φαντασιώσεις που παρουσιάζουν». Μάλιστα, ο αναπληρωτής Υπουργός υπογραμμίζει «επειδή δεν θέλω να αφήσω καμία σκιά, ούτε κανένα ερώτημα αναπάντητο καλώ τον κ. Φιλιππάκη σε δημόσια αντιπαράθεση, πρόσωπο με πρόσωπο, να αποδείξει τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του, αφού θεώρησε ηθικό, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής έρευνας και δεοντολογίας, να μην ζητήσει καν την άποψή μου πριν δημοσιεύσει αυτό το απολύτως ψευδές, συκοφαντικό και αβάσιμο κείμενο. «Κύριε Φιλιππάκη δεν σας ζητώ να σωπάσετε, σας ζητώ να μιλήσετε δυνατά, καθαρά και ειλικρινά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κρυφτείτε» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, ο κος Κυρανάκης με αφορμή σχετικό αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέρει στην ανάρτησή του:
«Προχωρώ άμεσα σε αποστολή εξώδικης δήλωσης και στην άσκηση αγωγής κατά της εφημερίδας "Δημοκρατία" και του εκδότη της Ιωάννη Φιλιππάκη για τα συνειδητά ψέματα και τις νοσηρές φαντασιώσεις που παρουσιάζουν στο αυριανό τους πρωτοσέλιδο.
Μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις επίορκων υπαλλήλων του Κτηματολογίου για την υπόθεση των "γρηγορόσημων", ένα ισχυρό σύστημα που έβγαζε χρήματα ταλαιπωρώντας συνειδητά τους πολίτες με καθυστερήσεις στις μεταγραφές ακινήτων τους, προσπαθεί εδώ και μήνες να με εκδικηθεί επειδή έκανα το καθήκον μου και τους κατήγγειλα.
Το τελευταίο διάστημα και σε χρόνο μεταγενέστερο των συλλήψεων διακινείται μια ανυπόγραφη και ανώνυμη "καταγγελία" με πλήθος ψεμάτων, τα οποία έχουν ήδη απαντηθεί αναλυτικά σε άλλο μέσο ενημέρωσης που έκανε αντίστοιχη δημοσίευση.
Η δουλειά που κάναμε στο Κτηματολόγιο για να φέρουμε ξανά ασφάλεια δικαίου, να μηδενίσουμε τις εκκρεμότητες, να απλοποιήσουμε και να ψηφιοποιήσουμε τις διαδικασίες, να δώσουμε πρόσβαση με διαφάνεια σε κάθε πολίτη που ήθελε να προστατέψει τα περιουσιακά του δικαιώματα προφανώς χάλασε τη δουλειά κάποιων που είχαν συνηθίσει να βλέπουν το Κτηματολόγιο ως "μαγαζάκι" τους.
Αυτό το διεφθαρμένο σύστημα τελείωσε, με δικές μας ενέργειες και τη συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης.
Επειδή όμως τα δικαστήρια και η απονομή της δικαιοσύνης απαιτούν χρόνο, και επειδή δεν θέλω να αφήσω καμία σκιά, ούτε κανένα ερώτημα αναπάντητο καλώ τον κ. Φιλιππάκη σε δημόσια αντιπαράθεση, πρόσωπο με πρόσωπο, να αποδείξει τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του, αφού θεώρησε ηθικό, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής έρευνας και δεοντολογίας, να μην ζητήσει καν την άποψή μου πριν δημοσιεύσει αυτό το απολύτως ψευδές, συκοφαντικό και αβάσιμο κείμενο.
Κύριε Φιλιππάκη δεν σας ζητώ να σωπάσετε, σας ζητώ να μιλήσετε δυνατά, καθαρά και ειλικρινά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κρυφτείτε».
Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται.
— kyranakis (@kyranakis) November 1, 2025
Προχωρώ άμεσα σε αποστολή εξώδικης δήλωσης και στην άσκηση αγωγής κατά της εφημερίδας “Δημοκρατία” και του εκδότη της Ιωάννη Φιλιππάκη για τα συνειδητά ψέματα και τις νοσηρές φαντασιώσεις που παρουσιάζουν στο αυριανό τους πρωτοσέλιδο.…
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.