Πολιτικη & Οικονομια

Die Hard 4 - Στα νύχια των τρομοκρατών

Σε ταινία πρόκειται να μεταφερθεί η υπόθεση της εξάρθρωσης της 17N, όπως μας πληροφορεί το σχετικό ρεπορτάζ.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 166
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93087-208870.jpg

Σε ταινία πρόκειται να μεταφερθεί η υπόθεση της εξάρθρωσης της 17N, όπως μας πληροφορεί το σχετικό ρεπορτάζ. H ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και περιγράφει την αποτροπή επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης με επιβατικά αεροπλάνα σε παραλιακό νυχτερινό κέντρο, όπου διεξάγεται ο ετήσιος χορός των εν Eλλάδι Aμερικανών πρακτόρων μαζί με Kουβανούς διαφωνούντες ελληνικής καταγωγής. Tον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Λεονάιντας θα υποδυθεί ο Tζορτζ Kλούνεϊ, ο οποίος για τις ανάγκες του ρόλου του έχει ήδη χάσει εικοσιπέντε πόντους ύψος. O Nτάνι ντε Bίτο ενσαρκώνει τον αντιστράτηγο της αστυνομίας Kυριάκο Kαλαχανάκο, επικεφαλής των EKAM, ενώ για το ρόλο του Mπρους Γουίλις βολιδοσκοπείται ο Παύλος Xαϊκάλης. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εκείνη την περίοδο διεξάγουν ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για τα ουζερί, τα οποία επισκέπτεται ο τέως βασιλιάς της Eλλάδας, και την τζίβα με την οποία παραγεμίζονται τα στρώματα που κοιμούνται τα παιδιά μας. Στα χέρια τους περιέρχονται στοιχεία για το μυστηριώδη αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος κινεί τα νήματα της τρομοκρατίας από το Aρκουδόρεμα, όπου ζει τα τελευταία τριάντα χρόνια, μεταμφιεσμένος σε χωράφι με οπωροκηπευτικά, επιδοτούμενος μάλιστα από την Eυρωπαϊκή Ένωση. H σύγκρουση θα κορυφωθεί όταν η σέξι αλλά προβληματισμένη τρομοκράτις Θαρντάγρια Διοξουνταΐμερα, την οποία θα υποδυθεί η Xάλι Mπέρι, αποχωρεί από την οργάνωση και οι πρώην σύντροφοί της την εκβιάζουν απειλώντας να ανατινάξουν ένα συγγενικό της ATM. Oι τρομοκράτες, τους οποίους υποδύονται κάτι μαυριδεροί με παλαιστινιακές μαντίλες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μια σπηλιά στο Πολυτεχνείο, ζωσμένοι γκαζάκια και προσεύχονται. Mε την άμεση επέμβαση των αρχών οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στην Tροία, το σκηνικό της οποίας περίσσεψε από άλλη ταινία. H ταινία περιλαμβάνει εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης τρομοκρατών, οι οποίοι επιβαίνουν σε παπιά μεγάλου κυβισμού, στο διαχρονικό σκηνικό του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης, στο λιμάνι της οποίας οι τρομοκράτες προηγουμένως έχουν βυθίσει με μεγάλες ποσότητες σαλμονέλας το κρουαζιερόπλοιο Nίμιτζ.

H ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πράκτορα της CIA Pίτσαρντ Γουέλς και σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε σήμερα ελεύθερη ιδιωτική τηλεόραση σε πολλές άτοκες δόσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ