- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλευτές ΝΔ για το προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στο επίκεντρο
Tι ανέφεραν οι Στέλιος Πέτσας και Θεόδωρος Σκυλακάκης
Βουλευτές ΝΔ για το προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στο επίκεντρο
Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων στάθηκαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή συζήτηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι, παρά τη βελτίωση που καταγράφεται, η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικό επενδυτικό κενό. «Μένει πάρα πολλή δουλειά να γίνει με τη μορφή ενός νέου κύματος μεταρρυθμίσεων και μιας νέας περιόδου τεχνολογικής και ηλεκτρονικής αναβάθμισης του δημόσιου τομέα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε το επενδυτικό κενό που παραμένει», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η υστέρηση πλήττει την παραγωγικότητα της χώρας σε σχέση με τους ανταγωνιστές της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα.
Ο βουλευτής Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι το 2026 θα είναι «κομβική χρονιά» για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας πως η αποτελεσματική αξιοποίησή τους θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία. Παράλληλα, στάθηκε στη σημασία της πολιτικής σταθερότητας ως τη «σημαντικότερη επένδυση» της επόμενης διετίας.
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, τονίζοντας ότι το 2025 αναμένεται να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 9,1 δισ. ευρώ, έναντι 5,9 δισ. που προέβλεπε το σχέδιο του περυσινού προϋπολογισμού. Αυτό μεταφράζεται, όπως είπε, σε αύξηση από 2,4% του ΑΕΠ στο 3,6%. «Κάθε ευρώ που περισσεύει από τον προϋπολογισμό πρέπει να κατευθύνεται στον στόχο ενίσχυσης της κοινωνίας», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση του υπουργού Υγείας
Με ειδική σήμανση στο ράφι και μέσω της «PosoKanei» η ενημέρωση των καταναλωτών
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος, όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.