- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ευρώπη να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της
Στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής η ευρωπαϊκή άμυνα
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ευρώπη να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της
Στην Κοπεγχάγη βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής, με βασικά θέματα στην ατζέντα την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής ικανότητας και την επίτευξη τεχνολογικής αυτονομίας. Στόχος είναι η διαμόρφωση του «Οδικού Χάρτη Άμυνας 2030», ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, τον Οκτώβριο.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στις συζητήσεις, θέτοντας την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας όχι μόνο στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης –με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία– αλλά και στα νότια, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο των νέων τεχνολογιών στον σύγχρονο πόλεμο. Όπως τόνισε, η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει στρατηγική αυτάρκεια και να αναπτύξει αυτόνομες τεχνολογικές δυνατότητες στον αμυντικό τομέα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), ως παράδειγμα εθνικής προσπάθειας στον συγκεκριμένο τομέα.
Οι εργασίες της Συνόδου συνεχίζονται αύριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με το ενδιαφέρον να μεταφέρεται σε ευρύτερα γεωπολιτικά και στρατηγικά ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η ενεργειακή ασφάλεια και η μείωση των εξαρτήσεων της ΕΕ. Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε θεματική συζήτηση με αντικείμενο το προσφυγικό–μεταναστευτικό, ενώ το απόγευμα θα παραβρεθεί στο επίσημο δείπνο που παραθέτει το βασιλικό ζεύγος της Δανίας προς τιμήν των Ευρωπαίων ηγετών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Πέμπτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαφθορά
Συνέντευξη του εκτελεστικού προέδρου της METLEN στο CNBC
Οι περιφέρειες που καλύπτονται είναι η Αν. Αττική, Έβρος, Β΄ Πειραιώς, Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερία και Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών
Το ελληνικό γιαούρτι, τα τυριά και τα φρούτα οδηγούν την εξαγωγική ανάπτυξη
Αναλυτικοί πίνακες με τις καταβολές που έγιναν
«Αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου κοινοπραξίας η αποκατάσταση των ζημιών» ανέφερε ο υφυπουργός
Η χώρας μας δεν σταματά να αλλάζει πίστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, λεηλασίες σε καταστήματα
Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου
Η πολιτική διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και η εργαλειοποίηση της κοινωνικής οργής
Πόσα δίνουμε τον χρόνο για την καθημερινή μας συνήθεια
«Για να θησαυρίσουν δεν διστάζουν να οδηγούν στον θάνατο απελπισμένους ανθρώπους»
Το κρίσιμο Eurogroup και τα δεδομένα στο τραπέζι
Οι 4 παράγοντες που καθορίζουν την πραγματική αξία
Βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Στα 1,55 ευρώ το λίτρο με τις επιδοτήσεις
Από τα πέντε διαμερίσματα ενός Ρώσου λαθρεμπόρου καυσίμων το 1984 μέχρι τον πύργο της Μόσχας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν την παράταξη στις εθνικές εκλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.