- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δένδιας για Πίρι Ρέις: Δείτε μια φωτογραφία του και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση - Τι αποφασίστηκε για την αγορά της 4ης Belharra «Θεμιστοκλής»
Δένδιας για Πίρι Ρέις: Δείτε μια φωτογραφία του και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ
Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά την πορεία του «Πίρι Ρέις», παραμένοντας σε ετοιμότητα και σε κάθε περίπτωση θα διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λάνα Ζωχιού στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όπως επεσήμανε, η Ελλάδα εξέδωσε anti-NAVTEX, όπως προβλέπεται, και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κίνηση του ωκεανογραφικού.
Νωρίτερα, η Τουρκία –και συγκεκριμένα ο σταθμός της Σμύρνης– εξέδωσε νέα NAVTEX εστιάζοντας σε νησιωτικές περιοχές της χώρας για τις οποίες έχει αιτιάσεις «αποστρατικοποίησης». Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι το νομοθέτημα για την αγορά της τέταρτης φρεγάτας τύπου Belharra, που θα φέρει το όνομα «Θεμιστοκλής», είναι έτοιμο και θα προωθηθεί σήμερα στη Βουλή. Η δήλωση έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Νίκος Δένδιας ερωτώμενος αν συζητήθηκε το θέμα του «Πίρι Ρέις» και απάντησε: «Δείτε μια φωτογραφία του και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε».
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι διεθνείς εξελίξεις, τα εξοπλιστικά και το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής διπλωματικής στρατηγικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και γνωστοποίησε την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για την απόκτηση τέταρτης φρεγάτας τύπου FDI.
Παράλληλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού, που παραμένει ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.