Πολιτικη & Οικονομια

Ενεργός Πολίτης 233

Ακρίβεια stop

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
ΤΕΥΧΟΣ 233
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
politis

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σκηνή πριν από μερικές μέρες στα διόδια του Ζευγολατιού: γύρω στα 100 άτομα με πανό κατά της ακρίβειας κρατούν ανοιχτές τις μπάρες για να περνούν τα αυτοκίνητα ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο. Αυτή ήταν μία μόνο από τις δράσεις των Επιτροπών Ενάντια στην Ακρίβεια, οι οποίες δραστηριοποιούνται ενεργά περίπου δύο μήνες, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και αλλού. Σήμερα 6/11 η επιτροπή Ηλιούπολης θα συναντηθεί το απόγευμα έξω από τον τοπικό Σκλαβενίτη και στο σταθμό του μετρό στον Άγιο Δημήτριο, προτρέποντας τους επιβάτες να δίνουν το εισιτήριό τους στον επόμενο και μάλιστα στο χέρι, γιατί, όπως λένε, οι security ειδικά στο μετρό έχουν εντολή να ψάχνουν πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα για εισιτήρια που μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις το απόγευμα της Παρασκευής 7/11 στον Μαρινόπουλο στον Άγιο Δημήτριο, στον Βασιλόπουλο στην Πατησίων και στα λεωφορεία του μετρό Δάφνης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.akribeia-stop.gr

ΦΥΛΑΚΕΣ

Την περασμένη Δευτέρα ένα μεγάλο ποσοστό κρατουμένων σε 21 φυλακές της χώρας άρχισαν απεργία πείνας, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Τη Δευτέρα 10/11 η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων οργανώνει συναυλία αλληλεγγύης και ενημέρωσης στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή των Γιάννη Αγγελάκα, Φοίβου Δεληβοριά, Παύλου Παυλίδη, Μανώλη Φάμελλου, Δανάης Παναγιωτοπούλου, Ζορζ Πιλαλί, Ρόδες, Locomondo, Magic de Spell.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Η περιοχή του Ζωγράφου είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι κάτοικοι απαιτούν κανένας εναπομείναντας ελεύθερος χώρος να μη γίνει τσιμέντο. Την Παρασκευή 7/11, στις 18.30, θα συγκεντρωθούν Ούλοφ Πάλμε και Ζωγράφου, στην πλατεία Μερκάτη, απαιτώντας «ούτε ένα επιπλέον κυβικό τσιμέντου». Για το τέλος προβλέπεται γλέντι στην πλατεία Γαρδένιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ