- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον Λίβανο ο Νίκος Δένδιας: Προτεραιότητα η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών της Συρίας
Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στο Λίβανο και τη Συρία στο επίκεντρο συνάντησης του Ν. Δένδια με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα, με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι' στην Πατριαρχική έδρα, στο Μπαλαμάντ, στον Βόρειο Λίβανο, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή.
Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για τον θάνατο των Ελληνορθόδοξων πιστών στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, καθώς και το ενδιαφέρον της Ελλάδας για το Πατριαρχείο και το ποίμνιό του. Συζητήθηκε ακόμη η πορεία του προγράμματος ελληνομάθειας στο Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, η πρέσβης της Ελλάδας στο Λίβανο, Δέσποινα Κουκουλοπούλου, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ Dr. Elias L. Warrak και ο Ηγούμενος της Μονής Μπαλαμάντ, κ. Γεώργιος.
Σε δήλωσή του, μετά από την επίσκεψη στο Πατριαρχείο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:
«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ για να συναντήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιωάννη. Θα πρέπει να πω, όμως, μετά λύπης μου, ότι η συγκυρία της επίσκεψής μου συμπίπτει με τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Επιτρέψτε μου να εκφράσω στο Πατριαρχείο και τη χριστιανική κοινότητα τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τη βίαιη και άδικη δολοφονία των Ελληνορθόδοξων πιστών στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, η οποία συνέβη την ίδια μέρα η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των Αγίων της Αντιοχείας.
Δεν υπάρχουν λόγια τα οποία μπορούν να περιγράψουν τον πόνο και τη θλίψη που αυτές οι επιθέσεις προκάλεσαν. Και η παρουσία μου εδώ, ως Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, είναι ισχυρή υπενθύμιση του ενδιαφέροντος της Ελλάδας για το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την Ελληνορθόδοξη κοινότητα στη Συρία».
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι «η προστασία της χριστιανοσύνης είναι προτεραιότητά μας και ο απώτερος στόχος μας είναι η διατήρηση της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Για το λόγο αυτό συμπαραστεκόμαστε στην αποστολή του Πατριαρχείου Αντιοχείας, το οποίο θεωρούμε υψηλό σύμβολο μίας μακρόχρονης και υπερήφανης χριστιανικής παράδοσης. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει το Πατριαρχείο σε όλα τα διεθνή fora, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, και της οικογένειάς μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Αισθάνομαι την υποχρέωση και το καθήκον να πω μερικά λόγια σε ό,τι αφορά τη Θεολογική Σχολή, τη Σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, στο Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον, και εγώ ιδιαίτερα προσωπικό ενδιαφέρον, για το ελληνόφωνο πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ, το οποίο ξεκίνησε κατά τη θητεία μου ως υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα ήθελα να εκφράσω στον Μακαριώτατο Πατριάρχη την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη. Όχι μόνο για την θερμή φιλοξενία του, αλλά και για την πνευματική του καθοδήγηση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.